Fotbal intern

LPF vrea să schimbe sistemul în Liga 1 Betano! „Aceasta este varianta în care crede Gino Iorgulescu”

30.01.2019 | 12:24
LPF vrea sa schimbe sistemul in Liga 1 Betano Aceasta este varianta in care crede Gino Iorgulescu

Liga Profesionistă de Fotbal vrea să schimbe din nou sistemul în Liga 1 Betano! Cel puțin așa a anunțat Justin Ștefan, secretarul general al LPF-ului care a precizat că singura variantă prin care se poate înființa un campionat de tineret ar fi reducerea numărului de participante pe prima scenă la 12. Ideea ar fi și pe placul lui Gino Iorgulescu. 

16 sau 18 echipe în momentul de faţă nu este posibil, pentru că şi aşa sunt echipe care vin din comunităţi mici, sunt echipe care au stadioane proaste, sunt multe echipe care nu au centru de copii şi juniori sau îl au aşa pe hârtie, că trebuie să fie 5 echipe la licenţiere, dar nu e o activitate serioasă… şi să mai vii cu încă două sau patru cred că este o greşeală.  Gino a insistat la un moment dat într-o variantă cu 12 echipe, el şi astăzi crede într-o variantă cu 12 echipe în Liga I Betano, pentru că ne-ar uşura munca de programare pe zona de playout, n-am mai avea mai multe meciuri acolo decât în playoff şi terminându-se jocurile în acelaşi timp, în cele două faze, chiar am putea face şi acea finală, între câştigătoarea playout-ului şi ocupanta ultimului loc de cupă europeană, ceea ce a susţinut şi Burleanu, a declarat Justin Ștefan la  Pro Sport LIVE.

LPF vrea să schimbe sistemul în Liga 1 Betano! Justin Stefan la conferinta de presa de dupa alegerile de la LPF, desfasurata la sediul institutiei, luni 23 octombrie 2017. © FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Justin Stefan consideră că a treia competiție internă, cupa Ligii a reprezentat un eșec

LPF vrea să schimbe sistemul în Liga 1 Betano!

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan crede că o revenire a Cupei Ligii este exclusă. Cupa Ligii a fost o competiţie interesantă, fără o finalitate sportivă. Dacă nu mai e astăzi înseamnă că a fost un eşec. E o competiţie bună, dar acolo (n.red. – în Franţa şi în Anglia) este o situaţie un pic diferită pentru că încasările venite din vânzarea de bilete sunt foarte mari şi ca atare sunt interesaţi, d-asta au şi 20 de echipe. Sunt foarte interesaţi să aibă meciuri suplimentare să-şi mărească sursele de venit.
În România eu cred că a fost un eşec, în primul rând, pentru că nu a avut o miză sportivă. La un moment dat am discutat cu Federaţia, câştigătoarea Cupei României cu cea a Cupei Ligii să joace o Cupă a Cupelor, să joace o finală a celor două competiţii, Supercupa Cupa, iar câştigătoarea dintre cele două să fie participantă în Europa League. Nu cred că era o greşeală regulamentară pentru că UEFA spune câştigătoarea unei cupe domestice. Din perspectiva mea, fără o miză sportivă reală pentru că nu există în spate o miză financiară foarte mare pentru cluburi, să o organizăm din nou nu ar reprezenta altceva decât un eşec. De ce a fost un eşec? A fost un eşec organizatoric pentru că finalele au reprezentat un cost destul de mare, cele disputate pe Naţional Arena, acele costuri le-am suportat noi, a mai spus Justin Ștefan