UPDATE. Luare de ostatici într-o biserică din Franţa! Statul Islamic a revendicat atacul

Franţa a fost din nou ţinta unui atac terorist. Doi bărbaţi înarmaţi au luat ostatici mai mulţi oameni într-o biserică în Saint-Etienne-du-Rouvray, aflată lângă oraşul Rouen, în nordul...
26.07.2016 | 16:40
UPDATE Luare de ostatici intro biserica din Franta Statul Islamic a revendicat atacul

Franţa a fost din nou ţinta unui atac terorist. Doi bărbaţi înarmaţi au luat ostatici mai mulţi oameni într-o biserică în Saint-Etienne-du-Rouvray, aflată lângă oraşul Rouen, în nordul Franţei. Cei doi atacatori au intrat în biserică strigând „Allah Akbar” şi „Daesh” ( acronimul folosit de francezi pentru Statul Islamic – n.r.). Agresorii au omorât pe un preot şi au rănit grav un enoriaş, înainte să fie ucişi de forţele de ordine. La trei ore de la luarea de ostatici, Statul Islamic a revendicat atacul, care a fost condamnat atât de preşedintele francez, cât şi de Papa Francisc.

UPDATE 15.30: Unul dintre atacatori a fost condamnat anul trecut la un an de închisoare, după ce a încercat să ajungă în Siria. El a fost eliberat în luna martie, însă ar fi fost nevoit să poarte o brăţară electronică. Mai mult, potrivit presei franceze, ambii atacatori erau cunoscuţi autorităţilor pentru „infracţiuni şi radicalizare”, relatează 20minutes.

UPDATE 15.18: Statul Islamic a revendicat atacul din biserica din Normandia. Gruparea teroristă a anunţat, prin intermediul agenţiei sale Amaq, că doi soldaţi ai ISIS au fost în spatele luării de ostatici din nordul Franţei.

Citeşte mai mult pe www.libertatea.ro

………………………………………………………………………………………………

UPDATE: Autorii luarii de ostatici de la o biserica din Saint-Etienne-du-Rouvray, in nordul Frantei, l-au injunghiat in gat cu un cutit pe preot, care a murit, inainte de a fi la randul lor ucisi de fortele de ordine.

Politia si fortele speciale ajunse rapid la fata locului au dat asaltul la ora locala 11 (12 ora Romaniei), la circa o ora si un sfert de la inceperea crizei. Oamenii legii i-au ucis pe cei doi atacatori.

Potrivit primelor informatii, cei doi agresori luasera cinci ostatici: un preot, doua calugarite si doi enoriasi.
Nu este clar deocamdata ce i-a determinat sa comita un astfel de atac.

Presedintele francez Francois Hollande si ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve sunt asteptati la din Saint-Etienne-du-Rouvray, unde a avut loc incidentul.

Circa 10 focuri de arma au fost auzite din biserica, unde ar fi fost intre patru si sase oameni ostatici, relateaza France 3, precizand ca mai multe persoane ar fi fost ranite.

Sursă: www.stirileprotv.ro

………………………………………………………………………………………………

Doi bărbaţi înarmaţi cu cuţite au luat câţiva ostatici într-o biserică din Franţa. Criza s-a sfârşit după intervenţia poliţiei. Circa 10 focuri de armă au foct auzite din biserica din nordul Franţei unde două persoane înarmate cu cuţit au luat între patru şi şase oameni ostatici, relatează France 3, precizând că mai multe persoane ar fi fost rănite.

Potrivit BFMTV, un ostatic şi-ar fi pierdut viaţa. Cei doi atacatori au fost ucişi de autorităţi.

Poliţia, Pompierii şi serviciile de intervenţie se află la faţa locului.

Un preot, călugăriţe şi enoriaşi, printre sechestraţi

Persoane neidentificate au luat ostatici într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în departamentul Seine-Maritime, relatează BFMTV, citată de News.ro.

Poliţia se află la faţa locului.

Potrivit primelor informaţii, două persoane ţin ostatici un preot şi două călugăriţe şi mai mulţi credincioşi. Agresorii au arme albe.

Sursă: www.realitatea.net