News

Luare de ostatici la sediul Ubisoft din Montreal. Oamenii s-au baricadat pe acoperiș

13.11.2020 | 23:14
Luare de ostatici la sediul Ubisoft din Montreal Oamenii sau baricadat pe acoperis
ADVERTISEMENT

Cartierul Mile-End din Montreal este înconjurat de poliție, într-o amplă operațiune desfășurată după ce au primit informații cu privire la o luare de ostatici la birourile Ubisoft. Acestea sunt situate la intersecția a două mari bulevarde ale orașului canadian și ambele sunt blocate pentru a facilita accesul forțelor de ordine. Pe rețelele se socializare circulă imagini ale oamenilor baricadați pe acoperișul clădirii.

Oamenii legii au înconjurat zona și au cerut populației să evite zona, iar un elicopter a survolat perimetrul. Forțe de ordine au ajuns la fața locului, dotate cu mitraliere, scrie Montreal Gazette.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al poliției din Montreal, Véronique Comtois, a declarat că nu poate da detalii cu privire la operațiunea aflată în derulare pentru a nu o împiedica:„Nu pot decât să vă spun că o operațiune este în curs de confirmare (n.r. – a informațiilor primite)”.

Ostațici, baricadați pe acoperișul clădirii Ubisoft din Montreal

Un videoclip circulă pe rețelele sociale și arată ofițerii scoțându-și armele și căutând adăpost în spatele unei mașini de patrulare. De asemenea, mai multe ambulanțe sunt la fața locului, dar, potrivit poliției, nu au fost raporate victime, până în momentul actual.

ADVERTISEMENT
Luare de ostatici la sediul Ubisoft din Montreal. Oamenii s-au baricadat pe acoperiș
Luare de ostatici la sediul Ubisoft din Montreal. Oamenii s-au baricadat pe acoperiș
Sursa foto: Captură video Twitter

Primarul din Montreal, Valérie Plante, a spus că urmărește situația îndeaproape și se află în contact cu poliția.
Surse din cadrul forțelor de ordine au declarat pentru sursa citată mai sus că a fost primit un apel la 911, vineri după-amiază, cu privire la un jaf armat.

La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe și un vehicul blindat al forțelor de poliție. Un purtător de cuvânt al spilatului Urgences Santé a confirmat că a primit un apel în jurul orei 14:00 prin care li s-a cerut asistență medicală la o intervenție a poliției la clădirea care adăpostește birourile Ubisoft.

ADVERTISEMENT

„Am trimis la fața locului un paramedic și echipa noastră de tactică medicală pentru a ajuta”, a spus Valérie Tremblay, pentru sursa de mai sus.

Angajații companiei Ubisoft se află pe acoperișul clădirii din Mile End. Oamenii folosesc mobilier pentru a baricada ușile. Nu este clar câte persoane sunt implicate sau dacă este o luare de ostatici, a povestit pentru ziarul canadian un angajat Ubisoft, care nu a dorit ca numele său să fie dezvăluit.

ADVERTISEMENT
Tags: