Fotbal intern

Filip, eroul Stelei la Mediaş, a trăit o dramă cînd avea 16 ani!

Lucian Filip a reuşit să înscrie în premieră pentru Steaua, în campionat. Nu o singură dată, ci de două ori. Mai mult, jucătorul a traversat o perioadă dificilă în Ghencea pînă să...
25.08.2013 | 00:08
Filip eroul Stelei la Medias a trait o drama cind avea 16 ani

Lucian Filip a reuşit să înscrie în premieră pentru Steaua, în campionat. Nu o singură dată, ci de două ori. Mai mult, jucătorul a traversat o perioadă dificilă în Ghencea pînă să prindă echipa. Ajuns la Steaua în 2009, de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu, fundaşul nu a reuşit să joace decît în două meciuri. Şi asta în 2009! A fost împrumutat apoi la Urziceni, Snagov şi Chiajna, formaţii la care a început să fie folosit repetat. Fotbalistul care a impresionat prima oară anul trecut, în returul cu Ajax din Liga Europa, a trăit în trecut o adevărată dramă.

Primul lui antrenor s-a sinucis

Mai exact, primul antrenor al lui Filip, Ilie Morovan, a decedat în 2006, pe cînd jucătorul avea doar 16 ani. Antrenorul, în vîrstă de 55 de ani, s-a sinucis aruncîndu-se în faţa unui tren Intercity, care venea de la Timişoara. Apropiaţi ai fostului antrenor au dezvăluit la acea vreme că tehnicianul a luat această decizie din cauza problemelor financiare cu care se confrunta. În afara lui Filip, Morovan i-a mai crescut pe Adrian Ilie, Sabin Ilie, Gabi Popescu, Eugen Trică sau Augustin Călin.

A profitat de şansa cu Mediaş. Joacă şi cu Legia ?

Revenit în Ghencea, după experienţa la Chiajna, Filip a profitat de faptul că Reghecampf a decis să menajeze cu Gaz Metan majoritatea jucătorilor pentru meciul cu Legia, din Liga Campionilor, şi a fost folosit titular. El a marcat de două ori şi speră să fie utilizat mai des de tehician. “Golurile sînt în premieră la Steaua. Sînt fericit. Am luat două goluri din nimic. A trebuit să muncim să refacem avantajul şi pînă la urmă am egalat. Am avut un început mai slab. Noi am venit să cîştigăm, nu ne aşteptam la mare lucru, dar din păcate am luat două goluri stupide”, a declarat fundaşul la DigiSport. El i-a transmis tehicianului că vrea să fie folosit şi cu Legia: “Sînt pregătit să joc din primul minut, dacă Mister doreşte să apeleze la mine”.

“Filip este un jucător care munceşte, de-aia l-am păstrat în lot. Sper ca marţi seară să ne putem baza pe el”

Laurenţiu Reghecampf

Tags: