Sport

Luca Andronache, autorul golului cu Italia U19, motivat înainte de meciul cu Franța: „Am venit să ne luptăm cu fiecare echipă”

Luca Andronache, fiul fostului antrenor al FCSB, este extrem de fericit după primul său gol la un turneu final și a declarat că obiectivul României U19 e calificarea la Campionatul Mondial U20.
21.06.2022 | 10:55
Luca Andronache autorul golului cu Italia U19 motivat inainte de meciul cu Franta Am venit sa ne luptam cu fiecare echipa
Luca Andronache a debutat în Casa Pariurilor Liga la 17 ani, într-un meci cu Dinamo. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Luca Andronache a fost aproape să aducă un punct României U19 la meciul de debut cu Italia de la Campionatul European U19 din Slovacia.

Luca Andronache debordează de optimism: „M-am simțit foarte bine pentru că am reușit să marchez”

Luca Andronache este primul jucător al naționalei U19 a României care marchează la un turneu final după Nicolae Stanciu: „M-am simțit foarte bine pentru că am reușit să marchez la acest turneu final, dar din păcate nu a fost de ajuns ca să obținem un rezultat bun”.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu le-a transmis un mesaj înainte de meci „micilor tricolori”, iar acesta a avut efectul scontat: „Ne-a motivat mesajul lui Stanciu și chiar ne-am bucurat și am încercat să dăm totul pe teren”.

Atacantul în vârstă de 18 ani e de părere că Italia U19 este o echipă foarte bună: „Au fost niște adversari puternici și s-a văzut pe teren că au jucat cu foarte mare dezinvoltură”.

ADVERTISEMENT

Gândurile lui Luca Andronache înainte de meciul cu Franța: „Sunt niște adversari foarte puternici”

Fiul lui Vergil Andronache, fostul antrenor al FCSB și actual secund la Universitatea Craiova, este de părere că meciul cu Franța U19 va fi cel puțin la fel de dificil: „Din păcate, noi nu am reușit să marcăm măcar cât ei. Și francezii sunt niște adversari foarte puternici, însă acest lucru nu trebuie să ne sperie. Trebuie să ne îmbărbătăm și să dăm tot ce avem mai bun și cu ei”.

Puștiul încă mai speră la calificare și și-a setat un obiectiv foarte clar: „Noi am venit să luptăm cu fiecare echipă în parte, să obținem rezultate pentru a ne califica la Campionatul Mondial U20 din 2023”, a declarat Luca Andronache pentru FRF TV.

ADVERTISEMENT

Cine este Luca Andronache, jucătorul crescut la Academia lui Hagi

Luca Andronache a crescut la Academia de fotbal a lui Gheorghe Hagi, iar Iosif Rotariu spunea despre el că este un atacant asemănător ca stil cu Florin Răducioiu.

Principalele sale calități sunt viteza și demarcările extrem de periculoase. Luca a debutat în Casa Pariurilor Liga 1 pe 5 august 2020, la doar 17 ani, într-un meci între Viitorul și Dinamo.

ADVERTISEMENT

Luca Andronache a fost campion la juniori cu echipa lui Hagi la toate categoriile de vârstă și a făcut parte din loturile naționale de juniori U16, U17, U18, U19 și U20 ale României.

În tricoul „marinarilor”, tânărul atacant a ajuns la 15 meciuri și mai are trei ani contract, fiind evaluat conform Transfermarkt la 50.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: