Fotbal intern

Luca Florică, băiatul omului de afaceri care a vrut Dinamo, schimbat rapid în FCSB – Hermannstadt

26.10.2020 | 21:54
Luca Florica baiatul omului de afaceri care a vrut Dinamo schimbat rapid in FCSB  Hermannstadt
ADVERTISEMENT

Luca Florică (18 ani) nu a scăpat de deja celebră mutare a antrenorilor din Liga 1. Puștiul aflat la debutul în tricoul lui FC Hermannstadt a fost schimbat în minutul 5 al meciului cu FCSB.

Atât a avut răbdare Ruben Albes pe Național Arena cu fundașul stânga al sibienilor. Florică a ieșit de pe teren la doar 120 de secunde distanță de la primul gol al roș-albaștrilor, marcat de Iulian Cristea.

ADVERTISEMENT

În locul lui Florică, tehnicianul spaniol l-a introdus peun ghanez în vârstă de 27 de ani, Bright Christopher Addae.

Luca Florică a rezistat doar 5 minute pe teren în meciul cu FCSB. Cine este puștiul sacrificat de Ruben Albes

Internațional de juniori Under 17, Luca Florică a ajuns la Sibiu în vara acestui an, după ce clubul de care aparținea, Amiens, l-a lăsat să plece liber de contract. Clubul francez a dat afară 22 de jucători după ce a retrogradat în Ligue 2.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a ajuns la Hermannstadt, Florică era prezentat drept o mare speranță a fotbalului românesc, deși la meciul cu FCSB, Ruben Albes n-a avut încredere să îl țină pe teren decât 300 de secunde.

„FCH investește în tineri de perspectivă, drept pentru care proiectul nostru l-a atras pe tânărul Luca Florică, 17 ani, component al Naționalei României U17. Luca este un fundaș lateral de picior stâng și poate juca atât pe banda stângă în defensivă, cât și pe postul de fundaș central sau mijlocaș la închidere. Un aspect important de menționat este că în sezonul 2018-2019, echipa franceză S.C.Amiens l-a transferat pentru suma de 200.000 euro de la Regal Sport Club Bucuresti/Academia de fotbal Atletico de Madrid.

ADVERTISEMENT

Luca Florică s-a întors acasă după două sezoane în campionatul francez (U19) și este acum de-al nostru. Mult succes, tinere, în tricoul A.F.C.Hermannstadt!”, anunța FC Hermannstadt în momentul în care l-a transferat pe Florică.

Luca Florică, fiul omului de afaceri Claudiu Florică, transferat la Hermannstadt
Luca Florică, băiatul omului de afaceri care a vrut Dinamo, schimbat rapid în FCSB – Hermannstadt. Sursa Foto: Site Hermannstadt

Născut la București pe 6 octombrie 2002, Luca Florică este fundaș stânga, măsoară 181 de centimetri și a adunat un total de opt selecții la naționalele Under 16 și Under 17.

ADVERTISEMENT
  • Contractul lui Luca Florică cu Hermannstadt expiră în vara anului 2022.
  • Tânărul fundaș stânga este cotat de transfermarkt.com la 25 de mii de euro.

Tatăl lui Luca Florică, Claudiu Florică, a vrut să cumpere Dinamo

În vara lui 2019, Ionuț Negoiță anunța posibilitatea ca Dinamo să fie vândută controversatului om de afaceri Claudiu Florică. Finanțatorul de la acea vreme al roș-albilor declara că Florică ar urma să ia pachetul majoritar de 51% din acțiunile clublui de Ștefan cel Mare.

Claudiu Florică mai este renumit și pentru că a fost direcot general la Fujitsu România. El a contribuit la distribuirea de licențe Microsoft către Guvernul României. În această afacere a fost asociat cu oameni precum Dinu Pescariu, Dragoș Nicolaescu și Nicolae Dumitru. Claudiu Florică este și președinte al clubului Regal Sport.


  • Cota BETANO pentru Chindia – FCSB: 1,90 este cota pentru „peste 2,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT