Sport

Cine e Luca Stângă, fotbalistul cu origini româneşti care a debutat la AC Milan! “Nu-i place viața mondenă”

Născut la Brescia, din părinți români, Luca Stângă e coleg cu Tătărușanu la AC Milan. Fudașul de la Primavera a fost joia trecută, contra Romei, pe bancă, dar duminică, împotriva Veneziei, a primit botezul în Serie A.
10.01.2022 | 21:12
Cine e Luca Stanga fotbalistul cu origini romanesti care a debutat la AC Milan Nui place viata mondena
Născut la Brescia, din părinți români, Luca Stângă a debutat în Serie A pentru AC Milan și visează la o carieră în roșu și negru. Credit foto: Ista @23liuk
ADVERTISEMENT

Confruntat cu numeroase absențe în defensivă, tehnicianul lui AC Milan, Stefano Pioli, a decis să apeleze la un jucător de la Milan Primavera, Luca Stângă.

Joi, contra lui AS Roma a fost pe bancă. Pentru a doua oară, după ce mai bifase, în stagiunea trecută, statutul de component al primei echipe, la Florența. Dar duminică, spre finalul jocului cu Venezia, a auzit îndemnul pe care-l aștepta. ”Luca, du-te. E rândul tău!”

ADVERTISEMENT

Luca Stângă, un fundaș polivalent

Tabla luminoasă indică decizia lui Pioli: iese Florenzi, intră Luca. O îmbrățișare și apoi primele minute în Serie A. Minute în roșu și negru, culorile pe care ar dori să le îmbrace constant. ”O emoție incredibilă”, a scris, Luca Stânga, pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by luca stanga (@23liuk)

Dar cine este Luca Stângă (sau Luca Stanga cum îi spun italienii)? S-a născut în 2002, la Brescia, din părinți români, și va împlini 20 de ani pe 23 ianuarie.

ADVERTISEMENT

A crescut în Moscazzano, un sat de 800 de locuitori din provincia Cremona. Și a fost descoperit încă de la vârsta de șase ani, la Polisportiva CR81 2000 din Credera, o localitate de lângă Cremona.

Fotbalist de picior drept, evoluează în centrul defensivei lui Milan Primavera. Pentru care a fost și căpitan de echipă. Până acum, la prima formație, pentru care a semnat un contract profesionist valabil până-n 2023,  evoluase doar în amicale. Iar într-unul, jucat în septembrie 2020, contra Vicenzei (5-1), a și înscris.

ADVERTISEMENT

”Este o personalitate puternică”

Agentul lui Luca, Matthias Veneroso de la agenția Reset Group, are doar cuvinte de laudă la adresa puștiului. Și spune că nu a fost marcat de ideea de a debuta la prima echipă.

”Este o personalitate  puternică. Sigur, era inevitabil să fie emoționat și fericit. Dar eram sigur că se va descurca. El se antrenează oricum destul de des cu prima echipă.

ADVERTISEMENT

În plus, fusese deja în vestiar și pe bancă, anul trecut, la Florența, dar și pe San Siro, joi, la meciul cu AS Roma”, a spus Veneroso pentru MilanNews24.

Tot Veneroso dezvăluie că Luca Stângă se potrivește perfect unui sistem cu trei fundași. Dar poate evolua și într-unul cu patru, atât ca fundaș central, cât și în bandă.

Ambiția lui Luca este să prindă prima echipă și nu este exclus ca, pas preliminar, un împrumut

În ceea ce privește viitorul, Veneroso spune că are argumente să reușească. ”Este un băiat serios. Urmează facultatea și provine dintr-o realitate ca cea a Cremei. Nu-i place viața mondenă, preferă viața simplă.

Anul acesta, de comun acord cu clubul, a rămas la echipă pentru a finaliza etapele de formare tehnică. Sigur, amibiția sa este ca într-o zi să facă parte din prima echipă a Milanului.

Sigur, sunt pași de parcurs pentru a ajunge acolo. Și vom evalua împreună cu Milan, la finalul anului, care sunt aceștia. Acum se concentrează pe prezent, pe AC Milan, viitorul este încă departe”, a precizat agentul.

ADVERTISEMENT