Fotbal international

Transfer record la Bayern Munchen! Campionul mondial Lucas Hernandez de la Atletico Madrid devine cel mai scump jucător din istoria clubului bavarez

27.03.2019 | 21:11
Transfer record la Bayern Munchen Campionul mondial Lucas Hernandez de la Atletico Madrid devine cel mai scump jucator din istoria clubului bavarez

Transfer record la Bayern Munchen! Campionul mondial Lucas Hernandez vine din vară de la Atletico Madrid, bavarezii plătind clauza de eliberare a francezului în valoare de 80 de milioane euro. Devine astfel cel mai scump jucător din istoria clubului, cu o sumă dublă față de cel care deținea primul loc și a venit tot din La Liga, Javier Martinez de la Athletic Bilbao, transferat de Pep Guardiola.

Lucas Hernandez de la Atletico Madrid la Bayern Munchen pentru o sumă record

Lucas Hernandez își dăduse de mai multă vreme acordul de a juca din vară la Bayern, unde va fi coleg cu bunul său prieten din echipa Franței, Benjamin Pavard, și el o achiziție pentru viitorul sezon de la VfB Stuttgart, dar pentru doar 35 de milioane euro. Pavard pe stânga și Lucas Hernandez pe dreapta vor fi fundașii laterali ai bavarezilor din viitorul sezon.

Lucas Hernandez la Bayern Munchen. Contract pe cinci ani, salariu 13 milioane pe an
Lucas Hernandez la Bayern Munchen. Contract pe cinci ani, salariu 13 milioane pe an

Cu acest transfer, care nu a fost posibil decât pe baza achitării clauzei eliberatorii, Bayern rupe acel tabuu al transferurilor scump despre care vorbeau cei trei corifei ai clubului, Franz Beckenbauer, Uli Hoeness și Karl Heinz Rummenigge și bavarezii anunță că lista achizițiilor pentru sezonul 2019-2020 nu se oprește aici, presa din Germania scriind despre iminenta sosire a vedetei lui RB Leipzig, internaționalul Timo Werner.

Și salariul lui Lucas Hernandez va fi tot de 80 de milioane euro

Lucas Hernandez nu va mai juca nici un minut în acest sezon pentru Atletico Madrid. Vizita medicală efectuată la clubul bavarez a relevat faptul că jucătorul are afectat un ligament de la genunchi și va trebui operat. Atletico Madrid a încercat în zadar să îi ofere un nou contract care să îl facă printre cei mai bine plătiți jucători din lot.

Foarte impresionant este că pentru a-l avea pe Lucas Hernandez, care nu este nici atacant, nici mijlocaș ofensiv, ci un fundaș lateral operațiunea va costa pe Bayern suma de 160 milioane euro. Pentru că 80 de milioane merg la Atletico pentru clauza de eliberare, iar alte 80 vor fi salariul pe cinci ani, adică până în 2024 al jucătorului, 13 milioane pe sezon.