Fotbal international

Lucas Moura devine doar al zecelea 10 din istoria L’Equipe: „Când eram copil, visam să trăiesc un asemenea moment”

09.05.2019 | 13:08
Lucas Moura devine doar al zecelea 10 din istoria LEquipe Cand eram copil visam sa traiesc un asemenea moment

Lucas Moura este eroul serii în Liga Campionilor. Brazilianul a înscris toate cele trei goluri ale lui Tottenham Hotspur în revenirea de senzație împotriva celor de la Ajax Amsterdam, scor 2-3, după 2-0 la pauză pentru „lăncieri”. Moura a devenit astfel doar cel de-al zecelea jucător care primește nota 10 din partea prestigiosului cotidian L’Equipe.

Lucas Moura a luat nota 10 din partea L’Equipe

Internaționalul brazilian este al doilea jucător care primește în acest sezon nota 10 din partea prestigiosului cotidian francez. Primul a fost Dusan Tadic, după performanța incredibilă din returul optimilor Ligii Campionilor, când Ajax a eliminat marele Real Madrid chiar pe Santiago Bernabeu.

Lucas Moura a reușit astfel să își relanseze cariera care la un moment dat părea în derivă după despărțirea de PSG. Moura a reușit să înscrie primele cinci goluri în acest sezon de Liga Campionilor, reușind și primul hat-trick din carieră în cea mai importantă competiție intercluburi din lume. La finalul partidei, Moura nu și-a putut stăpâni emoțiile și a plâns în fața jurnaliștilor prezenți la flash-interviu.

Lucas Moura a primit al zecelea 10 din istoria L'Equipe, după prestația din meciul retur cu Ajax *foto: hepta.ro
Lucas Moura a primit al zecelea 10 din istoria L’Equipe, după prestația din meciul retur cu Ajax *foto: hepta.ro

Interviu emoționant pentru brazilian în presa franceză

Imediat după meci, Moura a oferit un interviu la cald: E cea mai importantă zi din cariera mea. Am înscris 3 goluri în semifinalele Ligii Campionilor. E uluitor. Nu am mai experimentat niciodată asemenea emoții. Sunt atât de fericit. Mi s-a spus că eu sunt eroul, dar toți suntem eroi, toată echipa. Am meritat acest moment”.

„Când eram copil, visam să trăiesc un asemenea moment și astăzi chiar așa s-a întâmplat. E atât de special. E un moment care va rămâne în inima mea pentru tot restul vieții. Fotbalul e incredibil, te face să trăiești asemenea momente… fotbalul este viața mea”, a mai spus brazilianul, pentru L’Equipe.

  • 32 milioane de euro este cota lui Lucas Moura, potrivit transfermarkt.de
  • 15 goluri în 47 de meciuri are Lucas Moura în acest sezon, în tricoul lui Tottenham Hotspur
Tags: