Sport

Paqueta, un semn că războiul psihologic se poartă și-n Hexagon. PSG îl anunță ca prioritate înaintea derby-ului de duminică

Lucas Paqueta e un preferat al directorului sportiv al lui PSG, Leonardo. Discuțiile despre transfer par să fie însă mai degrabă legate de meciul Lyon-PSG de duminică în condițiile în care transferul s-ar face la vară.
06.01.2022 | 14:07
Paqueta un semn ca razboiul psihologic se poarta sin Hexagon PSG il anunta ca prioritate inaintea derbyului de duminica
ADVERTISEMENT

Lucas Paqueta a fost omul numărul unu al meciului dintre PSG și Lyon din 19 septembrie. A deschis scorul pentru oaspeți și a fost, ca prestație, peste tripleta MNM într-un joc câștigat de parizieni în minutul 90+2 grație reușitei lui Icardi.

Leonardo, directorul sportiv al parizienilor, spun cei de la L’Equipe, a fost sedus din nou de compatriotul său, ”briliant, omniprezent, realizator”. Și îl vrea la PSG. Din vară. Dar declară acum, cu câteva zile înaintea meciului direct.

ADVERTISEMENT

Leonardo îl place pe Paqueta de vreme lungă

Pasiunea lui Leonardo pentru Lucas Paqueta nu a apărut însă în toamnă. În iarna lui 2019, înainte de a reveni la PSG, era director sportiv la AC Milan. Și a plătit 38 de milioane de euro pentru a-l aduce pe talentatul mijlocaș de la Flamengo.

În echipa rossonero, Paqueta nu a strălucit, chiar dacă a avut un start lansat. A reușit doar un gol și trei pase decisive în 44 de jocuri. Și a plecat la Lyon.

ADVERTISEMENT

Un transfer care i-a prins bine și a devenit o trambulină pentru jucătorul brazilian. A cărui valoare de piață aproape s-a dublat. Iar acum, iată, Leonardo și-l dorește din nou.

Așteaptă vara pentru transfer

Zece goluri și șapte pase decisive în sezonul precedent. Plus alte șapte reușite ( între care și aceea cu PSG) și patru pase în această stagiune. Acestea sunt cifrele lui Paqueta.

ADVERTISEMENT

Peter Bosz, antrenorul său, spunea după jocul cu parizienii: ”Știm că este un jucător grozav și am văzut de ce. A făcut un joc incredibil, cu și fără minge, extraordinar. Trebuie spus acest lucru”.

Leonardo, scriu jurnaliștii francezi, îl consideră o prioritate pentru campania de transferuri din vară. Dar nu are legătură cu situația lui Mbappe.

ADVERTISEMENT

”Este o operațiune independentă. Profilul său se încadrează perfect în ceea ce caută pentru mijlocul terenului, PSG”, precizează aceștia.

Evident, nici suma de transfer nu este o problemă. Chiar dacă, după ce l-a adus pentru 20 de milioane de euro, Lyon, care nu are investitori pe măsura numelui, va dori să-și tripleze măcar investiția. Dar ce înseamnă 60 de milioane pentru PSG, club ale cărui rezerve financiare sunt nesecate.

Și-atunci? Chiar dacă, într-adevăr, parizienii îl au în vizor, dacă tot își mai acordă răgaz până la următoarea fereastra de transferuri, de ce a apărut această discuție tocmai acum. Nu cumva pentru că duminică PSG se deplasează la Lyon pentru meciul direct?

ADVERTISEMENT