Fotbal intern

El e portarul belgian pe care Mircea Rednic îl aduce la Dinamo

19.02.2019 | 21:34
El e portarul belgian pe care Mircea Rednic il aduce la Dinamo

Mircea Rednic a vorbit despre încă două achiziții la Dinamo până la finalul perioadei de transferuri, care se încheie pe 25 februarie. Tehnicianul „câinilor” a anunțat după eșecul cu FC Botoșani că nu s-a oprit cu transferurile.

Vor mai veni probabil doi jucători până se termină transferurile. Unul dintre ei e fundaș, pentru că mai avem nevoie acolo”, spunea Mircea Rednic duminică seara. Din informațiile FANATIK, e posibil să nu mai vină niciun fundaș, dar va veni un portar. „Puriul” îl va aduce pe belgianul Lucas Pirard, un jucător de 23 de ani pe care antrenorul îl știe de la Liege.

Lucas Pirard, portarul pe care Mircea Rednic îl aduce la Dinamo

Varianta unui nou portar a apărut după prestațiile mai puțin bune ale irlandezului McDermott, acesta fiind printre cei mai slabi dinamoviști la eșecul cu FC Botoșani. Mircea Rednic a declarat pentru Radio Dinamo că așteaptă la începutul week-end-ului un portar la Dinamo.

E un portar pe care îl cunosc bine din Belgia. Este un goalkeeper care are pregătirea la zi și pe care îl vom putea folosi foarte repede, eventual chiar în meciul de duminică, de la Călărași. Noul portar va veni sub formă de împrumut, până în vară, cu opțiune de cumpărare”, a declarat Rednic. Lucas Pirard corespunde din multe puncte de vedere descrierii făcute de tehnicianul dinamovist.

Lucas Pirard, portarul belgian pe care îl aduce Mircea Rednic la Dinamo
Lucas Pirard este un goalkeeper de viitor, având doar 23 de ani

Lucas Pirard, din 2016 la St. Trond, dat de Standard Liege

Lucas Pirard este cunoscut de Mircea Rednic de la Standard Liege. Portarul belgian de 1,91 metri este produs de academia celor de la Standard Liege, iar Mircea Rednic, antrenor acolo în sezonul 2012/2013, l-a prins la club.

Lucas Pirard a fost împrumutat pentru un an la Lommel, în sezonul 2015/2016, dar când s-a întors la Standard nu a fost oprit și a plecat imediat la St. Trond. De doi ani și jumătate joacă acolo, el intersectându-se cu Mircea Rednic ca adversar, când acesta pregătea pe Mouscron.

  • 900.000 de euro este cota actuală a lui Lucas Pirard
  • 30 iunie 2020 este data la care expiră contractul lui Pirard cu St. Trond