Fotbal intern

Luceafărul Oradea se retrage din Liga 2 cu patru zile înainte de începerea sezonului! Cine îi va lua locul. Anunţul oficial al FRF

31.07.2019 | 19:11
Luceafarul Oradea se retrage din Liga 2 cu patru zile inainte de inceperea sezonului Cine ii va lua locul Anuntul oficial al FRF

Echipa Luceafărul Oradea se retrage din Liga 2 cu patru zile înainte de începerea sezonului 2019 – 2020. Formația bihoreană a încheiat stagiunea precedentă pe poziția a opta, fără pretenții de promovare, dar și fără probleme cu retrogradarea. În aceste condiţii, după 22 de ani, judeţul Bihor rămâne fără reprezentantă în primele două diviziii ale fotbalului rămânesc.


UPDATE, 31 iulie, ora 19:00. FRF a stabilit astăzi în cadrul Comitetului de Urgență că ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fost ACS Energeticianul, îi va lua locul Luceafărului Oradea în Liga 2 pentru viitorul sezon.


Ştirea iniţială, 30 iulie

Luceafărul Oradea se retrage din Liga 2 cu patru zile înainte de începerea sezonului

Conform site-ului bihon.ro, cu patru zile înainte de începerea sezonului 2019 – 2020, formația Luceafărul Oradea și-a anunțat retragerea din Liga 2, din cauza problemelor financiare. ”După doi ani în care am finanţat Luceafărul, am decis să retragem echipa din Liga 2, din cauza faptului că nu am mai avut resurse financiare suficiente. În 2017 am preluat un club aproape desfiinţat, i-am asigurat finanţarea şi ne-am clasat în fiecare an pe locul 8. Nu am plecat până acum pentru că am tot sperat ca autorităţile locale să vină alături de noi, pentru că nu e uşor să susţii o echipă în Liga 2”, a declarat președintele clubului, Lucia Vladimirescu.

”În toată această perioadă am depus adrese la Consiliul Local şi la Consiliul Judeţean. Am sperat, am aşteptat, însă nu ne-au oferit niciun sprijin. Când am dorit să jucăm aul trecut cu Astra în Cupa României pe Stadionul Iuliu Bodola am fost refuzaţi. Echipa Luceafărul va continua în Liga 3 la Sânmartin, iar jucătorilor care doresc le-am oferit posibilitatea să continue în eşalonul doi”, a mai spus președintele grupării Luceafărul Oradea.

Jucătorii de la Luceafărul Oradea sărbătorind un gol marcat la un meci din Liga 2

ACS Energeticianul, favorită să o înlocuiască pe Luceafărul Oradea

Principala favorită să înlocuiască Luceafărul Oradea în Liga 2 este ACS Energeticianul, care a terminat sezonul precedent pe primul loc retrogradabil în Liga 3. Sursa citată notează că viitoarea echipă din Liga 2 se va numi Viitorul Târgu Jiu, va prelua ”țintarul” formației bihorene, va juca pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin și va avea obiectiv promovarea în primul eşalon. Însă, o decizie oficială se va lua în Comitetul Executiv al FRF.

În urmă cu două săptămâni, Federația Română de Fotbal a anunțat programul din Liga 2, iar Luceafărul Oradea urma să joace în prima etapă pe teren propriu cu Sportul Snagov, sâmbătă, 3 august, de la ora 11:00. Sezonul 2019-2020 din Liga 2 va începe va începe în acest weekend, turul campionatului urmând să se încheie la 23 noiembrie. Până la finalul anului se vor mai disputa două etape din retur, programate în 30 noiembrie şi 7 decembrie. Meciurile din Liga 2 se vor relua la 22 februarie 2020, iar ultima etapă a sezonului se va juca în 30 mai 2020.