Sport

Răzvan Lucescu: “Nu am discutat NICIODATĂ cu tata să lucrăm ÎMPREUNĂ”

Haosul din Grecia este un motiv care dă dureri de cap întregii Europe, dar mai ales, normal, celor care trăiesc sau muncesc în Elada. Răzvan Lucescu antrenează pe Skoda Xanti din 2014. A...
02.07.2015 | 11:40
Razvan Lucescu Nu am discutat NICIODATA cu tata sa lucram IMPREUNA

Haosul din Grecia este un motiv care dă dureri de cap întregii Europe, dar mai ales, normal, celor care trăiesc sau muncesc în Elada. Răzvan Lucescu antrenează pe Skoda Xanti din 2014. A săltat-o de la retrogradare în finala cupei. Şi nu se pserie să se întoarcă acolo, chiar dacă viitorul nu arată deloc bine pentru inventatorii democraţiei.

“Convingerea mea este că viaţa şi fotbalul vor merge înainte în Grecia”, a spus Lucescu jr la sport.ro. Cît despre Skoda Xanti, Răzvan nu crede că vor fi probleme: “Avem un lot cu mulţi greci, iar stranierii sînt şi ei de mult în Grecia, nu cred că vor fi probleme. Nu am început încă pregătirea, ne reunim pe 5 seara şi pe 6 pornim motoarele”

Despre “caş”…

” Nu cred că-mi voi lua mai mulţi bani cash la mine, Xanti e un oraş mic, mă descurc fără prea mulţi bani, le-am spus celor din conducere să bea liniştiţi un pahar de vin serile acestea şi să fie convinşi că totul se va rezolva cu bine pentru greci. Chiar cred asta”.

“Bursucul” AMENINŢĂ Steaua: “Locul doi NU MĂ SATISFACE!”

Despre viitorul imediat…

“Şi eu, şi soţia mea ne-am simţit foarte bine la Xanti şi l-am asigurat pe patron că voi continua cel puţin încă un an. Jucătorii mă cunosc, ştiu ce vreau de la ei, şi eu îi cunosc bine acum, am reuşit să urcăm de la retrogradare pînă în finala cupei şi a fost un an foarte frumos. Chiar foarte frumos. Nu-i un lucru simplu ca o familie să aibă două finale de cupă diferite în acelaşi an”.

Despre campionatul grecesc…

“Grecii au avut trei echipe în Europa League, una în Champions League, dacă luam cupa ne duceam direct în grupele Europa League, deci campionatul grecesc este peste campionatul românesc, au echipe mai valoroase, mai bogate, oferă contracte de 500.000-800.000 de euro, la noi astea sînt vise atîta timp cît avem fotbalişti plătiţi cu o mie, două de euro Skoda nu-şi permite salarii aşa mari, e foarte atentă la balanţa salarii-venituri şi mai ales la ce bani poate da pe transferuri, nu se aruncă, l-aş fi vrut, de exemplu, pe Teixeira, că doar îl cunosc atît de bine, dar nu ne-am permis să-l luăm, cred că dacă nu-l ia Astra se va întoarce în Portugalia”

STEAUA. EXCLUSIV / “Pe Mirel Rădoi ÎL AŞTEAPTĂ IADUL!”

Despre Rapid…

“E dificil la Rapid acum, au un patron care se zabte, încearcă să găssească soluţii, dar nimic din ceea ce se întîmplă nu-ţi dă speranţe că Rapid va deveni ceea ce a fost odată. A doua retrogradare în cîţiva ani e foarte grea, a creat multe probleme în grup, e greu să faci echipă nouă la fiecare şase luni. Pancu ar trebui să rămînă, e foste important pentru echipa viitoare, e un motivator pentru cei care vor veni, nu trebuie să joace toate meciurile integral, trebuie doar să fie acolo, chiar şi numai pe bancă, să-l simtă copii lîngă ei. Cine+i vinovat pentri situaţia actualţ? Şi Copos are vina lui pentru ce s-a întîmplat, dar mai ales diferite personaje din anturajul echipei care au tras fiecare în interesul propriu, nu vreau să spun politic, dar aşa s-a ales praful de echipă. Şi va fi foarte greu să-şi revină”

Despre Mircea Lucescu…

“Nu am discutat niciodată cu tata să lucrăm la un club împreună, nu am luat asta în calcul, am avut mereu drumuri diferite. Aam avut, de exemplu, ofertă să antrenez Metalurg Doneţk, dar am refuzat din start pentru a nu da ocazia la tot felul de interpretări. Deocamdată nu se pune problema, mai am mult de muncit ca să ajung măcar în apropierea lui, nu la acelaşi nivel, nu se poate face nici un fel de comparaţie”

START în Europa! Sezonul în care trebuie APĂRAT locul de Ligă!

Despre Mirel Rădoi…

“Avea personalitate pe teren, o viziune foarte clară a jocului, era foarte dăruit fotbalului, nu o dată a jucat nerefăcut complet meciuri importante pe care n-a vrut să le piardă, simţea că e important să fie pe teren, un tip extraordinar, adevărat profesionist. Are o oportunitate uriaşă să antreneze Steaua, nu ştiu ce antrenor ar fi refuzat ocazia, se va găsi o rezolvare şi la problema cu licenţa, o va lua în cel mai scurt timp. Problema ar fi dacă ar fi obligat să părăsească Steaua pentru că <afară> nu se pune problema să antreneze fără licenţă nici măcar o secundă”

Despre noul sitem competiţional…

“Este foarte bun sistemul cu play-off şi play-out. Numărul mai mic de echipe reduce riscul să mai abandoneze vreuna pe parcurs. Apoi se concentrează valorile fiind echipe mai puţine. Lupta va fi foarte aspră şi sus, şi jos, nu vor mai fi echipe liniştite la mijlocul clasamentiului. Este cel mai bun sistem, probat în în toată lumea”