INCREDIBIL! Lucescu a bătut cu 4-0, dar riscă să fie DEMIS! Vezi MOTIVUL

Mircea Lucescu a trecut cu bine de ultimul test înaintea meciului cu Sociedad, contra celor de la Sevastopol, printr-o victorie la scor, 4-0....
23.11.2013 | 19:40
INCREDIBIL Lucescu a batut cu 40 dar risca sa fie DEMIS Vezi MOTIVUL
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a trecut cu bine de ultimul test înaintea meciului cu Sociedad, contra celor de la Sevastopol, printr-o victorie la scor, 4-0.

Şahtar Doneţk a început excelent partida, iar după doar 8 minute Taison a deschis scorul. Au urmat 25 de minute de foc, iar după doar jumătate de oră tabela arăta 4-0 pentru gazde! Printre marcatorii lui Şahtar s-au aflat, pe lîngă Taison, Cigrinski,  Adriano şi Srna.

ADVERTISEMENT

În urma acestei victorii, formaţia lui Mircea Lucescu se menţine pe primul loc în clasament, la 3 puncte de Cernomoreţ şi la 4 de Metalist Harkov, însă aceştia au două partide mai puţin disputate.

Presa ucraineană vorbeşte despre demiterea lui Il Luce!

Cu toate că a ajuns în fotoliul de lider, după cîteva rezultate mai puţin bune, Mircea Lucescu trăieşte, în opinia presei din Kiev, cu sabia deasupra capului. Motivul unei situaţii atît de tensionate ar fi faptul că Şahtior are şanse puţine de a mai prinde locul doi în grupa de Liga Campionilor, în care conduce Manchester United,  după ce a pierdut cu 4-0 în Germania, în faţa lui Bayer Leverkusen şi la Doneţk nu a reuşit decît un 0-0 în faţa aceluiaşi adversar, Cu două etape înainte de finalul fazei pe grupe Manchester United e liderul grupei A, cu 8 puncte, urmată de Leverkusen 7 şi Şahtior 5. Real Sociedad nu mai intră în calcule. Şahtior mai are de jucat acasă cu Real Sociedad şi la Manchester, iar Leverkusen acasă cu United şi la San Sebastian. Pentru a-i depăşi pe nemţi minerii din Donbass trebuie să facă nu două, ci trei puncte mai mult decît Leverkusen, la egalitate de puncte Bayer urmînd a termina înainte ca urmare a rezultatelor directe.

ADVERTISEMENT

A cheltuit peste un miliard de euro

Rinat Ahmetov (foto), patronul lui Şahtior, visează de multă vreme să poată construi o echipă capabilă să ajungă în semifinalele celei mai importante competiţii intercluburi. Bossul lui Şahtior a dezminţit ideea că ar urma să se despartă de tehnicianul român dacă echipa nu va ajunge în primăvara Ligii, însă presa ucraineană susţine că Ahmetov ar fi de această dată supărat, pentru că i-a adus antrenorului toţi jucătorii pe care acesta i-a cerut. În acelaşi timp însă graţie lui Il Luce Şahtior a făcut vînzări de excepţie în toţi aceşti ani, ajungînd la suma de 200 de milioane euro. E drept că şi miliardarul Ahmetov a băgat peste un miliard  de euro în club de cînd a decis să colaboreze cu Lucescu.

rinat-akhmetov_485x340crop

Acuzaţi şi de jocuri de culise

Şahtior, Ahmetov şi Lucescu au fost acuzaţi de rivalul celor din Doneţk, Igor Surkis de la Dinamo Kiev, de faptul că ar fi mult ajutaţi de colaborările cu cluburile unde împrumută jucători şi de cele la care Ahmetov ar deţine un procent din acţiuni, gen FC Sevastopol sau Ilicieviţ Mariuopol.

ADVERTISEMENT

De cînd a venit la Doneţk, în 2004,  Lucescu a obţinut 16 trofee interne şi a adus Cupa UEFA la ultima ediţie în vitrina clubului. În Liga Campionilor însă nu a izbutit să ajungă în careul de aşi, acolo unde visează Ahmetov. Patronul lui Şahtior a decis să preia destinele clubului ca o promisiune dincolo de moarte făcută fratelui său Akhat Bragin, fost conducător al clubului, ucis de mafioţi în 1985.

Averea lui Rinat Ahmetov este de 14 miliarde euro