Lucescu, acuzat în presa rusă şi turcă de favoritisme la naţională!

Mircea Lucescu, favoritism, Turcia, nationala, Erdal Alkan

Mircea Lucescu este acuzat de presa din Rusia şi Turcia că a făcut selecţia pe favoritisme. Românul ar fi convocat un jucător modest la naţională doar ca să îi crească cota.

Jurnalistul Elvin Kerimov a scris pentru site-ul sovsport.ru un material amplu despre selecţia pe care a făcut-o Mircea Lucescu pentru amicalele Turciei cu România şi Albania, ambele pierdute de naţionala „otomană”.

Una dintre convocările care au provocat multe discuţii a fost cea a lui Erol Erdal Alkan, un fotbalist în vârstă de 23 de ani care joacă la Dordrecht, în liga secundă olandeză. Jucătorul nu a evoluat în cariera sa la echipe importante şi la un moment dat a ajuns să joace pentru un club din liga a 3-a din Turcia.

Alkan câştigă 1000 de euro pe lună 

În materialul din presa rusă este citată şi o investigaţie a unui ziar turc, cu titlul: „Cine a şoptit numele lui Alkan la urechea lui Lucescu”. Turcii îl acuză pe „Il Luce” de favoritisme scriind că nişte agenţi l-au convins pe român să îl convoace pe Alkan, ca să îi crească cota.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, marcatori, comentariul live, statisticile partidei! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Fotbalistul are 1000 de euro lunar salariu, iar o convocare în echipa naţională a Turciei i-ar fi adus o mărire considerabilă de salariu. După ce a publicat materialul, Kerimov a dezvăluit că a fost sunat de Lucescu: „Cineva să mă ciupească. După apariţia materialului meu cu Lucescu, am fost sunat chiar de domnul Mircea Lucescu. Chestia amuzantă e că m-a trezit. Nu-mi vine să cred, sper ca nu cumva să fi visat asta”

viewscnt
OraPostulSportEveniment
21:45Telekom Sport 2
La Liga Barcelona - Deportivo
1 EUR4.6346 lei+0,0014
1 USD3.9285 lei+0,0100
1 XAU158.8245 lei+0,5663