Lucescu a vorbit despre situaţia sa: "Ziariştii, împărţiţi, dar anti-Zenit"

UPDATE, 20 martie / După victoria lui Zenit cu Arsenal Tula, 2-0, Mircea Lucescu a vorbit despre situaţia sa la formaţia rusă.

Capture1

"Eu am un contract pe care vreau să-l duc până la capăt. Nu cred că e o problemă. E o luptă în acest campionat între Moscova şi Sankt Petersburg. Ca peste tot în capitală sunt toate mijloacele de informare, toţi ziariştii sunt împărţiţi, unii cu ŢSKA, alţii cu Spartak şi toţi împotriva lui Zenit. Sunt multe invenţii. Noi vrem să creăm o echipă puternică. Faţă de anul trecut lipsesc şase jucători, care au dat valoare acestei echipe. Mă refer la Garay, Hulk, Witsel, la Danny, care abia acum revine după un an de operaţie la genunchi. Al cincilea e Garcia, plus Smolnikov, care e accidentat. Iar eu în condiţiile astea încerc, pe lângă reconstrucţie, să facem rezultate care să ne menţină în cursa pentru primul loc. Nu vreau să critic pe nimeni, dar rezultatele noastre au fost influenţate direct", a declarat Lucescu.

Capture

UPDATE, 16 martie, ora 17:00 / Mircea Lucescu nu duce lipsă de oferte. Pe picior de plecare de la Zenit, "Il Luce" este dorit în Turcia. Presa din "Ţara Semilunei" scrie că românul e dorit din vară la Konyaspor, în locul lui Aykut Kocaman.

Lucescu a mai antrenat în Turcia la Galatasaray, între 2002 şi 2002, şi la Beşiktaş, între 2002 şi 2004. A fost campion cu ambele echipe.


UPDATE, 15 martie, ora 16:00 / Mircea Lucescu va primi despăgubiri importante dacă va fi dat afară la finalul sezonului. Presa din Rusia scrie că "Il Luce" va încasa 2,5 milioane de euro în cazul unei demiteri. 


UPDATE, ora 13:58 / Presa din Rusia scrie că şefii echipei sunt nemulţumiţi de rezultatele echipei cu Mircea Lucescu pe bancă şi că românul ar putea fi demis la finalul stagiunii:

"Lucescu, care a fost eliminat şi din Europa League, nu reuşeşte să găsească o cale spre succes nici în prima ligă rusă. Bat clopotele pentru român, care ar putea fi demis din cauza rezultatelor slabe", notează spor.haber7.com.


UPDATE, 12 martie, ora 12:29 / Zenit St. Petersburg a pierdut cu 0-1 meciul de pe terenul lui Amkar Perm şi îşi micşorează considerabil şansele la titlu. Echipa lui Lucescu rămâne deocamdată pe 2, cu 36 de puncte, cu 5 mai puţine decât liderul Spartak Moscova, care are şi un meci în minus.

În aceste condiţii, sunt şanse mari ca acest sezon să fie singurul al lui Mircea Lucescu la Zenit. Eliminarea din Liga Europa şi eventuala ratare a titlului îl pot costa postul pe "Il Luce" la finaluls sezonului. Unicul gol al meciului de la Perm a fost marcat de Gigolaev, în minutul 33.

Echipele de start în Amkar Perm - Zenit:

perm


Mircea Lucescu este pe locul doi în prima ligă din Rusia cu Zenit, la o distanţă destul de mare faţă de liderul Spartak Moscova. Presa din Rusia scrie că Zenit se pregăteşte să îl schimbe pe "Il Luce" din vară, iar şefii echipei nu mai vor antrenor străin.

Zenit St. Petersburg a fost eliminată încă din 16-imile Ligii Europa, de Anderlecht după o "dublă" de coşmar pentru Lucescu. Belgienii au câştigat cu 2-0 în tur, iar în retur Zenit s-a impus cu 3-1. Anderlecht a marcat golul victoriei în minutul 90.

Sergei Semak şi Vladislav Radimov sunt principalii favoriţi pentru înlocuirea lui Mircea Lucescu din vară.  Semak a antrenat-o deja pe Zenit în 2014, în timp ce Radimov este antrenorul echipei U21 a lui Zenit.

fwfew

Lucescu s-a plâns că a rămas fără vedete după ce Hulk şi Axel Witsel au părăsit formaţia. Mai mult, media de vârstă a lui Zenit e una destul de mare, 29 de ani.

În Rusia, limita este de 5 jucători străini, în timp ce Mircea Lucescu în era Şahtar era obişnuit să crească jucători aduşi din Brazilia şi Portugalia.

Mircea Lucescu are contract cu Zenit până în 2018. Media echipei e de peste 2 puncte pe meci cu "Il Luce" la cârmă.

viewscnt
1 EUR4.6599 lei+0,0343
1 USD3.8182 lei+0,0496
1 XAU163.5981 lei+0,9231