Lucescu explică de ce nu a reuşit la Zenit! ”Toţi s-au întors împotriva mea”

mircea lucescu, zenit, aventura, explicatii rusia

Mircea Lucescu a avut o aventură eşuată în Rusia, fiind demis de la Zenit Sankt Petersburg după doar un sezon în care a ratat calificarea în Champions League.

Tehnicianul român, care acum pregăteşte naţionala Turciei şi va fi adversarul Rusiei în Nations League, a explicat de ce a eşuat la formaţia rusă şi consideră că dacă ar fi fost lăsat ar fi reuşit performanţe mai bune cu Zenit.

”Nu ştiu de ce se întamplă asta, dar cuvintele mele sunt adesea interpretate greşit în presă. Poate pentru că în Europa de Est jurnaliştii respectă doar antrenorii veniţi din Occident. Nu ştiu de ce toţi s-au întors împotriva mea”, a spus Lucescu pentru matchtv.ru.

Lucescu nu regretă experienţa din Rusia

”Poate pentru că mi s-au atribuit cuvintele: <Toţi jurnaliştii sunt proşti!>. Dar nu este adevărat. Am folosit această expresie împotriva unui singur jurnalist care mă provoca în mod constant”, a declarat Mircea Lucescu.

Tehnicianul român nu regretă experienţa din Rusia: ”Am avut rezultate bune într-o situaţie extrem de dificilă. Sunt mulţumit de munca mea. Sunt sigur ca în al doilea sezon am fi reuşit să avem o evoluţie mai bună”.

Rusia şi Turcia vor fi adversare în Grupa 2 din Seria B a Nations League. Din grupă mai face parte şi reprezentativa Suediei.