Fotbal intern

VIDEO / Lucescu, EXCLUS de la naţională de STEAUA!

Mircea Rădulescu, fostul director Şcolii Federale de Antrenori şi cel care i-a fost secund lui Mircea Lucescu la naţională între 1981 şi 1984, a făcut dezvăluri incredibile, în cadrul...
21.10.2014 | 18:54
VIDEO  Lucescu EXCLUS de la nationala de STEAUA

Mircea Rădulescu, fostul director Şcolii Federale de Antrenori şi cel care i-a fost secund lui Mircea Lucescu la naţională între 1981 şi 1984, a făcut dezvăluri incredibile, în cadrul emisiunii FANATIK SHOW despre legătura pe care “Il Luce” o avea cu Steaua cînd fostul jucătorul al lui Dinamo era la prima reprezentativă!

Fostul selecţioner al României şi colaborator al lui Mircea Lucescu a dezvăluit că plecarea tehnicianului de la cîrma naţionalei a fost orchestrată de oamenii politici care susţineau Steaua înainte de ’90. “Trebuia neapărat ca scheletul Stelei să formeze scheletul de la naţională. Era de neconceput ca un antrenor care era asociat cu Dinamo să îi antreneze pe rivalii de la Steaua”, a declarat Rădulescu în cadrul emisiunii FANATIK SHOW! Oficialul FRF a dezvăluit alte episoade interesante din relaţia pe care Lucescu o avea cu jucătorii şi oficialii Stelei.

Rădulescu despre ruptura Lucescu – FRF:  “Steaua venise din urmă cu performanţa, dar şi cu valoarea individuală şi oamenii de la Steaua, ştiţi voi cine era atunci, au stabilit că la echipa naţională nu poate fi un antrenor dinamovist. Au decis că la echipa naţională scheletul o să fie format din jucătorii Stelei, dar o să vină şi antrenorul Stelei, Ienei. S-a ajuns la o variantă de copromis, Ienei şi Lucescu, dar două săbii în aceeaşi teacă nu încăpeau şi pînă la urmă s-a ajuns la o singură variantă, a fost ales Ienei”

Cum funcţiona rivalitatea Steaua – Dinamo: “A fost un amestec politic, dar şi tehnic. Era evident că Steaua era prea puternică ca să fie ignorată şi să nu dea scheletul echipei naţionale, dar era şi o problemă politică între Steaua şi Dinamo. Lucescu era considerat omul lui Dinamo, era asociat cu acest club şi era greu de conceput să convoace jucători de la Steaua. Echipa naţională în perioada lui Mircea Lucescu consolidase anumite metode de pregătire şi un anumit joc fără jucătorii Stelei. Dar opinia publică nu putea să nege performanţa Stelei. Steaua a cîştigat războiul cu Mircea Lucescu, pe bună dreptate pînă la urmă.”

Rădulescu despre relaţia lui Lucescu cu fotbaliştii de la Steaua: “Jucătorii Stelei la echipa naţională nu agreau ideea de a fi antrenaţi de Mircea Lucescu. Singurul care nu asculta nici de ordine, nu avea nici probleme de rivalitate era Boloni,  avea un statut aparte, el dorea să joace la echipa naţională. Dar ceilalţi jucători nu veneau să fie antrenaţi de Mircea Lucescu, evident la ordine politice”

Rădulescu despre un conflict Lucescu-căpitanul Stelei: “Tudorel Stoica era un jucător excepţional, dar de cîte ori era convocat venea cu scutiri că îl doare spatele. Cînd, de fapt, nu dorea să joace la naţională cît timp era antrenor Mircea Lucescu. Cică s-ar fi contrat dur la un derby Dinamo-Steaua şi au avut replici urîte unul la adresa celuilalt”

 

Loading the player…

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!