Fotbal international

VIDEO / Seară de COŞMAR pentru Mourinho şi Lucescu: OUT din Ligă!

Se ştiu primele 4 echipe din sferturile de finală ale Ligii Campionilor: Real Madrid, FC Porto, Bayern Munchen şi PSG....
12.03.2015 | 00:01
VIDEO  Seara de COSMAR pentru Mourinho si Lucescu OUT din Liga

Se ştiu primele 4 echipe din sferturile de finală ale Ligii Campionilor: Real Madrid, FC Porto, Bayern Munchen şi PSG.

FINAL DE MECI! PSG s-a calificat în sferturile de finală!

GOOOOOL PSG! INCREDIBIL! Silva înscrie în minutul 114 şi face 2-2! În acest moment, francezii sînt în sferturile de finală.

Loading the player…

GOOOL HAZARD! Belgianul transformă penalty-ul şi Chelsea conduce cu 2-1.

Loading the player…

Final de meci şi la Londra! 1-1 şi a patra echipă din sferturile de finală va fi decisă în prelungiri!

Final de meci la Munchen! Bayern s-a impus cu 7-0 şi s-a calificat în sferturile de finală!

Min. 88: GOOOOL BAYERN MUNCHEN! Nemţii duc scorul la 7-0! Marcatorul golului, Gotze.

Loading the player…

Min. 85: GOOOOL PSG! David Luiz egalează cu doar 5 minute înainte de finalul meciului şi partida se apropie de prelungiri.

Loading the player…

Min. 81: GOOOOL CHELSEA! Cahill deschide scorul cu doar 10 minute înainte de finalul jocului!

Loading the player…

Min. 75: GOOOL BAYERN! Nemţii nu îi iartă pe jucătorii lui Mircea Lucescu şi duc scorul la 6-0! Lewandowski îşi trece şi el numele pe tabelă.

Loading the player…

Min. 63: GOOOL BAYERN! Badstuber înscrie cu o lovitură de cap plasată perfect!

Loading the player…

Min. 57: Cavani a ratat cea mai mare şansă de gol, trimiţînd mingea în bară cu poarta goală.

Loading the player…

Min. 52: GOOOOL BAYERN! Muller reuşeşte dubla şi duce scorul la 4-0.

Loading the player…

Min. 50: GOOOL BAYERN MUNCHEN! Nemţii fac 3-0, prin Ribery.

Loading the player…

Au început meciurile!

Pauză! Bayern – Şahtar 2-0, Chelsea – PSG 0-0!

Min. 34: GOOOL BAYERN MUNCHEN! Nemţii îşi dublează avantajul prin Boateng.

Loading the player…

Min. 32: PSG rămîne în 10. Vedeta echipei, Zlatan Ibrahimovic, a primit roşu direct după un fault la Oscar.

Loading the player…

Min. 30: PSG are o posesie mai mare pe terenul lui Chelsea! Chelsea 41-59 PSG, după 30 de minute! În tribune se află şi Jeremy Clarkson, vedeta BBC.

clark

Min. 4: GOOOOOL BAYERN MUNCHEN! Nemţii deschid scorul prin Muller, care transformă penalty-ul!

Loading the player…

Min. 3: Început dezastruos pentru Mircea Lucescu! Kucher face un fault în careu din postura de ultim apărător şi este eliminat, iar Bayern primeşte un penalty!

das

Au început cele două partide! 

UPDATE / Echipele de start la Bayern – Şahtar

d

UPDATE / Echipele de start la Chelsea – PSG

dasdada

Şahtar Doneţk joacă în această seară de la ora 21:45 returul din optimile Ligii Campionilor pe terenul lui Bayern Munchen. În tur a fost 0-0 în Ucraina şi Mircea Lucescu are şansa de a elimina una dintre cele mai puternice echipe din Europa. Respectul dintre cei doi antrenori este imens, Pep Guardiola şi Mircea Lucescu complimentîndu-se de fiecare dată cînd s-au întîlnit în cupele europene. 

Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre relaţia celor doi antrenori cu Jose Mourinho. Războiul rece dintre Pep şi Mourinho e de notorietate, însă nici Mircea Lucescu nu îl are la suflet pe antrenorul portughez. Echipa lui Mourinho, Chelsea, joacă pentru calificarea în sferturi împotriva lui PSG, de la aceeaşi oră cu Bayern-Şahtar.

Pep se teme de retur: “Dacă pierdem, s-a terminat totul!” 

Pep Guardiola l-a complimentat pe Mircea Lucescu şi înainte de returul de pe Fussball Arena: “E un antrenor fantastic. Şahtar e o echipă care s-ar bate la titlu în Bundesliga”, a declarat Pep înainte de meci.

Antrenorul lui Bayern nu vrea să se gîndească la faptul că ar putea pierde returul: “Sînt foarte tînăr, dar ştiu ce se va întâmpla dacă nu ne calificăm. Sînt antrenorul unui club uriaş şi sînt conştient că o ratare a calificării ar reprezenta o problemă majoră. Sînt conştient de acest lucru şi sînt pregătit. Dacă vom pierde cu Şahtar, s-a terminat totul”, a declarat Pep.

E foarte posibil ca un eşec al lui Bayern să fie echivalent cu plecarea lui Pep de la echipă. Catalanul a declarat în repetate rînduri că va pleca dacă nu va cîştiga Liga Campionilor.

Lucescu: “Eu şi Guardiola sîntem prieteni”

La rîndul său, Mircea Lucescu îl consideră pe Guardiola unul dintre cei mai buni antrenori din lume şi declară că îl cunoaşte de foarte mult timp: “Eu şi Guardiola sîntem amici. Cînd a venit la Brescia, după ce am plecat eu, a stat în apartamentul în care am locuit 5 ani. Guardiola lucrează foarte mult pe scheme, pe combinaţii. De aceea nu poţi să vezi antrenamentele lui”, a declarat Pep.

Însă nu toate confruntările dintre cei doi antrenori au fost liniştite. Mircea Lucescu a izbucnit la adresa arbitrajului într-un meci pierdut de Şahtar în faţa Barcelonei în 2008 cu scorul de 1-2 în faza grupelor. Rămîne memorbabilă ieşirea lui Mircea Lucescu la adresa arbitrajului cînd a întrerupt un interviu al lui Guardiola. Vezi video:

Mourinho, duşmanul comun

Nici Mircea Lucescu şi nici Pep Guardiola nu îl au însă la inimă pe Jose Mourinho. Între Pep şi Mourinho există o rivalitate acerbă, încă de cînd erau în Spania antrenorii Barcelonei şi ai Realului. Mourinho nu ratează niciun moment în a-şi ironiza rivalul, ultima dintr-o serie de declaraţii faimoase făcînd referire la calviţia lui Pep: “Guardiola e chel pentru că nu îi place fotbalul”.

Mircea Lucescu nu ezită să îl înţepe pe Jose Mourinho ori de cîte ori a avut ocazia. Il Luce l-a criticat pe portughez pentru că obişnuia să îşi noteze pe carneţel în timpul meciurilor doar ca să se dea mare: “Eu nu scriu pe carneţel doar ca să fiu văzut”, era remarca lui Mircea Lucescu.

Într-un alt interviu, Il Luce spune despre Mourinho că nu are cum să fie ca şi el: “Mourinho nu-i ca Ferguson, Wenger sau ca mine. Noi am creat echipe şi nu schimbăm cluburile după 3-4 ani”, spunea antrenorul român. Mai mult, românul a fost nemulţumit în momentul în care UEFA i-a pus pe cei doi pe acelaşi loc într-un top al meciurilor jucate în cupele europene: “Am multe meciuri în Europa, mai multe decît Mourinho”, spunea IL Luce.

Lucescu, eliminat de Pep în cel mai bun sezon european

Cel mai bun sezon al Şahtarului în Liga Campionilor a fost în sezonul 2010/2011. Atunci, echipa lui Mircea Lucescu s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei, însă sorţii i-au adus cel mai greu adversar, Barcelona lui Pep Guardiola.

Atunci, Şahtar nu a avut nici o şansă, catalanii reuşind să se impună cu 5-1 pe Camp Nou şi cu 1-0 la Doneţk. Barcelona cîştiga în 2011 Liga Campionilor, după o finală cu Manchester United, 3-1.

Şahtar, neînvins în 2015

Şahtar Doneţk nu a pierdut nici un meci în anul 2015. În tur, a fost un 0-0 sec fără ocazii împotriva Bayern-ului care păstrează şanse de calificare. În campionat, Şahtar a obţinut o victorie, 3-0 cu Vorskla şi egal, 2-2 cu Metalist Harkov. Şahtarul a obţinut şi o victorie în cupă, 2-0 tot cu Harkov.

Bayern a început ezitant anul în Bundesliga cu o înfrîngere usturătoare, 1-4 la Wolfsburg şi un egal surprinzător cu Schalke 04 acasă, scor 1-1. După aceste rezultate, echipa lui Pep şi-a revenit şi a făcut spectacol în Bundesliga: 2-0 cu Stuttgart, 8-0 cu Hamburg, 6-0 cu Paderborn, 4-1 cu FC Koln şi 3-1 la Hannover 96.

Echipe probabile: 

Bayern (4-3-3): Neuer – Rafinha, Boateng, Alaba, Bernat – Gotze, Schweinsteiger, Muller – Ribery, Lewandowski, Robben. Antrenor: Mircea Lucescu

Şahtar (4-2-3-1): Pyatov – Srna, Stepanenko, Kucher, Shevchuk – Fred, Fernando – Ilsinho, Taison, Costa – Adriano. Antrenor: Mircea Lucescu

Mîine se dispută şi returul dintre Chelsea şi PSG în optimile Ligii Campionilor. În tur, scorul a fost 1-1 după golurile lui Ivanovic şi Cavani. Londonezii rămîn cu prima şansă la calificarea în sferturi.

Echipe probabile: 

Chelsea (4-2-3-1): Courtois – Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta – Fabregas, Ramires – Willian, Oscar, Hazard – Costa. Antrenor: Jose Mourinho

PSG (4-3-3): Sirigu – van der Wiel, Luiz, Silva, Maxwell – Verratti, Motta, Rabiot – Lavezzi, Ibrahimovic, Cavani. Antrenor: Laurent Blanc