ADVERTISEMENT
Fotbal international

Lucescu e fericit după un rezultat istoric pe banca Turciei: “Echipa are un viitor strălucit”

Autori: Claudiu Surmei, Ionut Neamţu | 11.09.2018 | 10:38
Lucescu e fericit după un rezultat istoric pe banca Turciei

Mircea Lucescu e fericit după ce a obținut un rezultat istoric pe banca tehnică a naționalei Turciei. Reprezentativa antrenată de Lucescu a fost condusă cu 2-0 în Suedia, dar a revenit în joc și a câștigat partida cu scorul de 3-2 grație a 2 goluri marcate în ultimele minute ale partidei. Antrenorul român s-a declarat mulțumit de rezultat și a prevestit un viitor strălucit pentru reprezentativa “Semilunei”, care a avut o medie de vârstă de 25,6 ani la partida cu Suedia.

ADVERTISEMENT

“Sunt extrem de fericit după această victorie și mai ales de modul în care am obținut-o. Este o confirmare a jocului bun făcut și în fața Rusiei, chiar dacă acolo am pierdut. Am căpătat în sfârșit încrederea de care aveam nevoie”, a declarat Mircea Lucescu. Antrenorul român se afla într-o poziţie ingrată pe banca reprezentativei Turciei după ce a pierdut, pe teren propriu, cu Rusia, însă revenirea spectaculoasă din meciul cu naţionala Suediei i-ar putea asigura în continuare locul pe banca tehnică.

Suedezii au aliniat o formulă cu foarte multe rezerve, dar cu toate astea în minutul 49 al partidei conduceau cu 2-0 după golurile marcate de Kiesse-Thelin şi Victor Claesson. Turcia a replicat după doar două minute, iar vedeta echipei, Hakan Calhanoglu, a redus din diferenţă.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu e fericit după un rezultat istoric pe banca Turciei

Veteranul de pe banca tehnică a Turciei l-a introdus pe teren în minutul 62 al jocului pe Emre Akbaba, fotbalistul celor de la Galatasaray, iar acesta a schimbat soarta jocului. Fotbalistul de 25 de ani avea să marcheze două goluri în minutele 89 şi 90+2 şi Turcia s-a ales cu toate cele trei puncte.

“Dacă aduni vârsta echipelor de start, suntem cu 40 de ani mai tineri decât suedezii. Asta arată că echipa națională de fotbal a Turciei are un viitor strălucit în față. Ăsta este scopul nostru principal, să le acordăm credit tinerilor”, a mai spus antrenorul român. Turcia a avut o medie de vârstă de 25,6 ani, în timp ce la suedezi a fost de 28, 5 ani.

Lucescu a pierdut meciul de debut în Liga Națiunilor

În meciul de debut în Liga Națiunilor, Turcia a fost învinsă de Rusia pe teren propriu cu scorul de 2-1. Meciul de pe Medical Park Arena din Trabzon a vrut să fie o mare sărbătoare pentru fanii turci, care au creat o atmosferă absolut ieşită din comun, ce a influenţat şi desfăşurarea partidei. Oamenii de ordine s-au trezit pe nepusă masă în faţa unei situaţii urgente, căreia i-au făcut faţă într-o oarecare măsură, dar nu pe deplin. Pur şi simplu suprafaţa de joc a fost acoperită de confetti în alb şi roşu, culorile Turciei, iar eforturile personalului de serviciu de a înlătura bucăţelele de hârtie n-au putut rezolva total problema.

A fost un meci jucat pe un gazon care în puţine locuri mai permitea să se vadă firul de iarbă, marea majoritate a terenului rămânând inundată de valurile de confetti aruncate din tribune. La final covorul verde acoperit în alb şi roşu devenise doar imaginea dezolantă a unui debut ratat în noua competiţie, cu suporterii turci părăsind într-o tăcere deplină tribunele.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!