Cele mai citite

Lucescu, impresionat de performanţa handbalistelor: “A fost construită o echipă cu multă inteligenţă!”

Mircea Lucescu a vorbit despre performanţa handbalistelor de la U18 care au cucerit titlul mondial, considerînd că cea mai bună soluţie pentru succesul din fotbal este reactivarea Cluburilor...
04.08.2014 | 10:59
Lucescu, impresionat de performanţa handbalistelor:
ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu a vorbit despre performanţa handbalistelor de la U18 care au cucerit titlul mondial, considerînd că cea mai bună soluţie pentru succesul din fotbal este reactivarea Cluburilor Sportive Şcolare.

“Mă uitam la fetele de la Mondial, pe care voiam să le şi felicit. Senzaţional au jucat. Îmi dădeam seama că a fost construită o echipă cu foarte multă inteligenţă şi s-au bazat în cea mai mare parte pe Cluburile Sportive Şcolare. Noi, în fotbal, am făcut tot ce era posibil să le desfiinţăm. Sînt singurele care pot crea baza cea mai jos pentru sportul de performanţă, pentru că nu mai e o problemă sportivă, e o problemă socială, e o problemă educativă. Atunci cînd intervine ministerul învăţămîntului, care este statul, şi condiţiile sînt mai bune. Cînd lasam ca aceste lucruri sa le rezolve individual investitorii, ei vor da atat cat pot sa dea sau nu dau deloc sau renunta la un moment dat”, a declarat Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT

“De unde să vină, trebuie să faci o academie, o academie costă foarte mult. Cine să le susţină, poate să producă, poate să nu producă. În condiţiile astea riscă să piardă bani. În schimb, cluburile sportive şcolare… mă uitam aşa… antrenorii care vorbeau despre performanţa echipei de handbal şi care toţi erau la antrenor la CSS nu ştiu care, CSS nu ştiu care… toţi care au dat fete la nivelul ăsta de performanţă. La fotbalul românesc trebuie să se pună o altă bază, nu cea care este acum”, a mai completat tehnicianul.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri