Fotbal international

Lucescu înainte de PAOK – Benfica: “Vom intra pe teren și ne vom da viața pentru calificare!”

28.08.2018 | 23:51
Lucescu inainte de PAOK  Benfica Vom intra pe teren si ne vom da viata pentru calificare
ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu poate ajunge în grupele UEFA Champions League la finalul partidei PAOK – Benfica din play-off-ul competiţiei. Formaţia greacă este foarte aproape de una dintre cele mai importante performanţe din istoria clubului, la fel cum şi tehnicianul român poate atinge o nouă performanţă senzaţională după ce a ajuns în sferturile de finală cu Rapid în urmă cu 12 ani.

Am dovedit în debutul ăsta de sezon că suntem capabili să reacționăm în fața oricărui adversar, indiferent de scor. Pentru meciul cu Benfica nu sunt multe calcule de făcut. Jucăm în fața propriilor fani, așa că trebuie să câștigăm. Asta este singura variantă. Mâine vom intra pe teren și ne vom da viața pentru calificare!”,  a declarat Răzvan Lucescu.

ADVERTISEMENT

Răzvan Lucescu se poate califica şi cu o remiză în partida PAOK – Benfica

PAOK a remizat, 1-1, pe terenul celor de la Benfica, într-un meci în care formaţia lusitană a deschis scorul în minutele de prelungire în prima repriză prin Pizzi, în timp ce egipteanul Amr Warda a egalat în minutul 76 al disputei din Portugalia.  PAOK se poate califica la acest scor şi cu un egal de 0-0, ceea ce înseamnă că formaţia care trebuie să învingă sau să scoată un egal de minim 2-2 pentru a se califica direct este cea portugheză. Un alt 1-1 ar trimite partida în prelungiri şi, cine ştie, poate şi la executarea loviturilor de departajare.

“Niciodată nu am am pregătit un joc pentru a ne apăra. Încercăm să ne impunem stilul de joc. Uneori nu reușim, e adevărat, dar ne adaptăm rapid situației. Am creat o adevărată familie aici. Am petrecut momente fantastice în Salonic. Jucătorii mi-au câștigat încrederea. Cred că și eu am reușit să le obțin respectul, a completat tehnicianul român la conferinţa de presă premergătoare jocului.

ADVERTISEMENT
Răzvan Lucescu a vorbit înainte de PAOK - Benfica în play-off-ul Ligii Campionilor 2
Răzvan Lucescu a vorbit înainte de PAOK – Benfica

PAOK Salonic nu a ajuns niciodată în grupele UEFA Champions League şi a fost la un pas să câştige campionatul în Grecia sub comanda lui Răzvan Lucescu. Formaţia a fost implicată în mai multe scandaluri în care a fost depuncată de către oficialii fotbalului grec, iar acest lucru a făcut ca titlul să ajungă la AEK Atena.

Benfica este una dintre echipele obişnuite cu grupele UEFA Champions League în ultimii ani şi a bifat 13 sezoane în cea mai importantă competiţie la nivelul echipelor de club. Portughezii au peste 240 de partide în Liga Campionilor şi Cupa Campionilor Europeni de-a lungul istoriei şi au izbutit să câştige peste 100 de jocuri în cea mai importantă întrecere a echipelor de club.

ADVERTISEMENT

Toumba Stadium din Salonic poate găzdui 29.000 de spectatori la partidele de pe teren propriu, iar fani greci sunt aşteptaţi să ia cu asalt arena echipei. Suporterii echipei lui Răzvan Lucescu au provocat incidente grave sezonul trecut la mai multe partide, iar de această formaţia are nevoie de aportul fanilor 100% fără alte incidente care ar putea să pună în pericol calificarea echipei. UEFA a pedepsit drastic în ultimii ani violenţele fanilor împotriva jucătorilor adverşi, precum şi incidentele petrecute între fanii echipelor. Fanii lui Olympiakos au atacat de curând patru fani a celor de la Burnley la un meci disputat în preliminariile Europa League.