Fotbal international

Lucescu își face mea culpa pentru debutul lui Băluță. Ce șanse are mijlocașul să joace cu Barcelona

01.11.2020 | 16:18
Lucescu isi face mea culpa pentru debutul lui Baluta Ce sanse are mijlocasul sa joace cu Barcelona
ADVERTISEMENT

Tudor Băluță nu a avut cel mai strălucit debut în tricoul lui Dinamo Kiev. Aruncat în luptă de Mircea Lucescu în minutul 89 al meciului cu Ferencvaros, încheiat la egalitate, scor 2-2, internaționalul român a greșit la ultimul gol al maghiarilor.

Mijlocașul în vârstă de 21 de ani a intrat pe teren în locul lui Shaparenko, iar un minut mai târziu l-a scos din offside pe Franck Boli. Servit de fostul fotbalist al Voluntariului, Aissa Laidouni, atacantul ivorian a marcat golul care a stabilit rezultatul final.

ADVERTISEMENT

Antrenorul român a declarat că îi pare rău că l-a debutat pe Băluță în momentul în care Ferencvaros beneficia de o fază fixă.

Debutul lui Tudor Băluță, regretat de Mircea Lucescu

Tudor Băluță a ajuns la Dinamo Kiev la finalul lunii iunie și va juca în Ucraina până în vara lui 2021. Mijlocașul este împrumutat de echipa lui Mircea Lucescu de la Brighton.

ADVERTISEMENT

„Îmi asum vina pentru schimbările făcute în meciul cu Ferencvaros. De obicei, nu fac astfel de modificări la fazele fixe de la poarta noastră – cornere sau lovituri libere.

Jucătorul care intră are nevoie de timp pentru a se integra în mecanismul defensiv al echipei. La faza golului, Tudor și-a urmărit adversarul și a scos din offside un alt oponent”, a declarat Mircea Lucescu pentru sport.ua.

ADVERTISEMENT

Pe Dinamo Kiev o așteaptă meciul cu FC Barcelona

În ultima etapă de campionat, Dinamo Kiev a câștigat la Dnipro, scor 2-1. Echipa lui Lucescu este lider, cu 20 de puncte, patru mai multe decât Șahtior Donețk. Miercuri, 4 noiembrie, ora 22:00, Dinamo va juca în UEFA Champions League, cu Barcelona, pe Camp Nou.

Sydorchuk este suspendat după ce a văzut cartonaș roșu în partida cu Ferencvaros, astfel că, la mijloc, Lucescu va trebui să aleagă dintre Băluță, Andrievsky și Shepelev.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, ambii mijlocași defensivi au jucat bine. Sunt mulțumit de prestația lor din meciul cu Dnipro. Miercuri voi decide cine va juca împotriva Barcelonei”, a adăugat tehnicianul în vârstă de 75 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: