Fotbal intern

Lucescu, omul momentului! Prima reacţie. UEFA îl laudă

UPDATE 00:00 / Mircea Lucescu a oferit prima reacţie după victoria istorică pe care echipa sa, Şahtar, a obţinut-o pe terenul lui BATE Borisov. "La pauză am schimbat trei inşi, ca să aibă...
22.10.2014 | 00:03
Lucescu omul momentului Prima reactie UEFA il lauda

UPDATE 00:00 / Mircea Lucescu a oferit prima reacţie după victoria istorică pe care echipa sa, Şahtar, a obţinut-o pe terenul lui BATE Borisov. “La pauză am schimbat trei inşi, ca să aibă posibilitatea să joace în Liga Campionilor. Prima repriză a fost cum a fost, dar pe urmă, în a doua repriză… Devine umilitor. N-am insistat să marcăm şi să ne umilim adversarii… Am mai avut meciuri bine jucate, cu spirit ofensiv, cu organizare foarte bună. Aveam nevoie de acest meci. Am pierdut patru puncte importante şi trebuia să le recuperăm azi. Noi am dus jocul pînă în careul mic. Am avut o mişcare bună, o dinamică bună. I-am şi studiat bine de tot pentru că ne-au surprins ce meci au făcut cu Bilbao. Dar la Porto au jucat prea deschis”, a spus Mircea Lucescu pentru Dolce Sport.

UEFA, Gazzetta şi Marca laudă Şahtarul!

Atît site-ul UEFA cît şi cele mai importante publicaţii europene laudă prestaţia remarcabilă a echipei pregătite de Mircea Lucescu, dar în special performanţa extraordinară reuşită de Luiz Adriano care cu cinci goluri marcate l-a egalat pe Lionel Messi la capitolul cele mai multe reuşite într-un meci de Liga Campionilor. “Luiz Adriano conduce parada lui Şahtar de pe terenul lui BATE! Brailianul devine cel mai bun marcator din istoria ucrainenilor şi egalează performanţa lui Messi!”, titrează site-ul oficial al UEFA. Laudele sînt completate şi de prestigioasa Gazzetta dello Sport: “Ucrainenii au oferit o lecţie de fotbal în Belarus, iar Luiz Adriano a repetat performanţa lui Lionel Messi, devenind şi principalul marcator al lui Şahtar din acest sezon!”. Nici Marca nu neglijează succesul obţinut de Mircea Lucescu şi titrează: “Adriano face istorie în Liga Campionilor cu reuşitele sale împotriva lui BATE!”

A căzut recordul stabilit de Lucescu la meciul cu Basel!

Victoria obţinută de Şahtar pe terenul lui BATE este cea mai mare a lui Mircea Lucescu în Liga Campionilor. În zece ani, cît a antrenat “Il Luce” echipa ucraineană a mai obţinut şi alte succese clare, însă nu s-a întîmplat niciodată ca echipa lui să marcheze de şapte ori într-un meci. Reputatul tehnician român a bătut-o şi în sezonul precedent pe Real Sociedad cu 4-0, dar pe propriul teren. Alte victorii cu goluri multe obţinute de Şahtar de-a lungul timpului cu Mircea Lucescu pe banca tehnică: Nordsjaelland – Şahtar 2-5 (2012) şi Şahtar – Basel 5-0 (2008).

–––––––––––––––––––––––––––––––-

La scurt timp după ce a apărut informaţia că Mircea Lucescu este favorit pentru a prelua banca echipei naţionale a României, în paralel cu cea a lui Şahtar Doneţk, tehnicianul român a avut o seară formidabilă în Liga Campionilor. Campioana Ucrainei a condus încă de la pauză cu scorul de 6-0 în Belarus, pe BATE Borisov. Patru dintre goluri au fost marcate de atacantul Luiz Adriano (’28, ’36, ’40, ’44), celelalte două fiind marcate de Alex Teixeira (’11) şi Douglas Costa (’35).

Loading the player…
Loading the player…
Loading the player…

Prin cele patru reuşite din prima repriză, Luiz Adriano devine primul fotbalist din istoria Ligii Campionilor care reuşeşte să marcheze un “poker” într-o singură repriză. Mai mult, în minutul 82, Luiz Adriano a marcat iar, ducînd scorul la 7-0 din lovitură de la 11 metri şi l-a egalat pe Lionel Messi la capitolul cele mai multe goluri înscrise într-un meci din Liga Campionilor.

Loading the player…

Mai mult şi Şahtar a reuşit o performanţă fără precedent în istoria Ligii Campionilor! Conform site-ului UEFA.com, este pentru prima dată în istoria competiţiei cînd o echipă marchează de şase ori în prima repriză!

10313699_845017705544693_4115820857196610511_n

 

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!