Fotbal intern

“Lucescu va lua masa cu noi!” Ce probleme de lot au “tricolorii”

Anghel Iordănescu susţine că are mari probleme de lot pentru partida cu Insulele Feroe. Selecţionerul a mai precizat că-l aşteaptă pe Mircea Lucescu în cantonamentul echipei naţionale şi...
23.03.2015 | 14:20
Lucescu va lua masa cu noi Ce probleme de lot au tricolorii
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu susţine că are mari probleme de lot pentru partida cu Insulele Feroe. Selecţionerul a mai precizat că-l aşteaptă pe Mircea Lucescu în cantonamentul echipei naţionale şi susţine că adversarii de duminică nu trebuie subestimaţi.

“Ne dorim ca la sfîrşitul acestei săptămîni să ne consolidăm poziţia în grupă. Meciul cu Feroe trebuie cîştigat, trebuie să fim concentraţi pe toată durata partidei. Trebuie să rezolvăm jocul cît putem de repede. Avem unele probleme medicale. Raţ are probleme de sănătate, Sănmărtean este răcit, Dragoş Grigore e accidentat, are o lovitură puternică în coastă, Torje acuză o miozită, Prepeliţă acuză o lovitură. Nu ne vom putea baza pe Marica, Bogdan Stancu, Tătăruşanu. M-am gîndit la Săpunaru, dar a suferit o accidentare. Mi-aş fi dorit ca şi Tamaş să fie alături de noi. Sîmbătă voi anunţa cine va fi căpitanul. De asemenea, Bicfalvi nu poate juca din cauza unei accidentări. I-am adresat o invitaţie lui Mircea Lucescu, ne-a purtat noroc, sper ca luni seara să ia cina cu noi. Să ne dea un sfat, să ne ajute să ne concentrăm mai bine pentru acest meci. Nu mai jucăm cu bucătari, cu ospătari. Nouă dintre jucătorii lor joacă în Danemarca, unul în Scoţia, unul în Norvegia. O echipă care a bătut în Grecia nu poate fi una care se predă. Au pierdut la limită în Ungaria, dar au avut posesie. Au pierdut în Irlanda, dar au ratat penalty. Nu trebuie să desconsiderăm adversarul. O victorie nu ne va da ca şi cerţi la Campionatul European. Se mai joacă”, a spus Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul a vorbit şi despre convocarea lui Florin Andone la echipa naţională. “L-am urmărit, Isăilă chiar a fost în Spania şi l-a urmărit pe viu. Trebuia să-l convocăm, să ia contact cu echipa naţională, cu atmosfera de aici. Promite, să vedem ce va reuşi”, a spus Iordănescu.

Iordănescu regretă că Gardoş şi Chiricheş nu evoluează constant în Premier League.

Este păcat că jucătorii de valoare au probleme la echipele de club. Dar am înţeles că ei fac antrenamente la cataramă, iar acest lucru mi l-au confirmat colaboratorii mei care au fost şi i-au văzut la lucru în Anglia”, a spus selecţionerul.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă Puşcaş ar fi putut fi o soluţie pentru meciul cu Feroe, Iordănescu a declarat: “Puşcaş putea fi o soluţie pentru convocare, dar nu ca să înceapă titular. Deocamdată, o să-l vedem la echipa naţională de tineret”.

Selecţionerul a comentat şi problemele de la reprezentativa U-17 a României. “Rezultatul nu ne-a făcut plăcere, nu am fost satisfăcuţi de ceea ce s-a făcut cu acest lot. S-a investit enorm în pregătirea acestui turneu, nici chiar echipa naţională nu a beneficiat de o asemenea sumă. Din păcate, rezultatul nu a fost cel aşteptat”, a spus Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Referitor la faptul că tot mai multe cluburi intră în insolvenţă, Iordănescu a declarat: “E o problemă extrem de serioasă şi de importantă. Nu se dă posibilitatea cluburilor să facă performanţă. Trebuie să gîndim un pachet legislativ care să ajute fotbalul pentru că altfel vom avea mari probleme. În momentul de faţă nu mai avem competiţie. Nu este normal ca unele cluburi din insolvenţă să aibă fotbalişti cu contracte foarte mari, iar unele care au o situaţie mai bună să se chinuie cu jucători cu salarii mici”.