Fotbal intern

DEZVĂLUIRI! Stelistul ce nu primea MÎNCARE în weekend

După o telenovelă care a durat mai bine de o lună, Steaua a reuşit să-l legitimeze pe Srgian Luchin. Internaţionalul român a parafat cu „roş-albaştrii” un contract pe două sezoane şi va...
12.08.2014 | 00:07
DEZVALUIRI Stelistul ce nu primea MINCARE in weekend

După o telenovelă care a durat mai bine de o lună, Steaua a reuşit să-l legitimeze pe Srgian Luchin. Internaţionalul român a parafat cu „roş-albaştrii” un contract pe două sezoane şi va fi coleg cu Iasmin Latovlevici, de care era nedespărţit cînd evolua pentru Timişoara. Luchin se trage dintr-o familie de origine sîrbă, care locuia la 40 de kilometri de Timişoara, în satul Variaş, el petrecînd sărbătorile importante de peste an pe rit vechi.

1.FOTBAL:PREZENTARE SRGIAN LUCHIN LA STEAUA (9.08.2014)

A debutat în Liga 1 contra lui Dinamo

Dragoslav Luchin, tatăl proaspătului stelist, este viceprimar în Variaş, iar mama, Dalia, este învăţătoare în comuna unde fiul ei a făcut primii paşi în fotbal. „A jucat aici pînă în clasa a şasea. Apoi a fost luat de LPS Banatul Timişoara, unde a stat pînă în clasa a opta. A luat locul 1 pe judeţ şi atunci a fost văzut de Mircea Petescu, care avea o şcoală de fotbal privată la Piteşti. Acolo a stat cam doi ani, după care s-a transferat la Baia Mare, unde de la 17 ani a început să joace în Divizia B, la FC. După un an a fost transferat la Satu Mare, a jucat un timp pentru Someşul, în Divizia C, după care la Olimpia, în Divizia B. După doi ani l-a luat Poli Timişoara. A făcut parte din generaţia cu Pantilimon, Torje, Scutaru, Axente, Latovlevici. În Liga 1 a debutat contra lui Dinamo, la acel 1-1 cînd domnul Marian Iancu a introdus juniorii pe teren”, şi-a început povestirea, pentru FANATIK, Dragoslav, tatăl fotbalistului.

srdjan-luchin

Şi-a ameninţat părinţii: „Dacă nu semnaţi, nu mai învăţ nimic!”

Srgian a fost dorit cu insistenţă la Steaua de Constantin Gâlcă. Internaţionalul român este polivalent şi poate evolua atît în centul apărării, cît şi în banda dreaptă. „Cînd era la Banatul, juca mijlocaş dreapta şi la închidere. După aceea, domnul Mircea Petescu l-a reprofilat şi l-a pus fundaş central. Şi acolo a rămas pînă în prezent, este poziţia în care se simte cel mai bine”, ne-a declarat Luchin senior, care şi-a amintit şi de copilăria fiului său, dezvăluind, totodată, un episod incredibil, care arată cît de mult şi-a dorit Srgian să ajungă fotbalist. „Nu ne-a creat nici o problemă. Era cuminte, ascultător, învăţa foarte bine. Îi plăcea mult matematica. Cînd a avut examen în clasa a opta, ne-am dus la profesoară pentru a-i da cîteva ore de meditaţii. Dînsa ne-a spus că Srgian nu are nevoie de ore suplimentare pentru că este printre cei mai buni elevi. Îmi amintesc că eram în dubiu să semnăm contractul cu domnul Petescu pentru că trebuia să plece la Piteşti şi era foarte micuţ. Atunci el a venit la noi şi ne-a spus: , dezvăluie Dragoslav Luchin.

srdjan-luchin

„La Satu Mare nu primea mîncare! Dar nu ne-a spus nimic”

Cariera lui Srgian a avut şi momente de cumpănă. A strîns, însă, din dinţi, a trecut peste orice obstacol, tocmai pentru a-şi vedea visul împlinit. „A avut şi perioade grele, mai ales cînd era la Olimpia Satu Mare. Sîmbăta şi duminica nu primea mîncare. Atunci, însă, nu a dorit să ne spună pentru că ştia că vom insista să vină acasă. Ne-a spus ce a trăit acolo abia cînd juca în Divizia A. A avut ambiţie, a vrut să facă fotbal! Ştia că dacă ne spune că este flămînd şi că nu primeşte mîncare, noi, ca părinţi, l-am fi luat acasă imediat şi îl îndrumam în altă parte”, spune Dragoslav Luchin. În cele din urmă, impresarul Cristea Opria l-a cumpărat de la Satu Mare cu 12.000 de euro şi l-a direcţionat către FC Timişoara. De pe Bega, Luchin a ajuns la Dinamo, a îmbrăcat tricoul echipei naţionale, şi, din 5 august, este fotbalistul Stelei. „Nu văd de ce să aibă probleme. E un jucător profesionist. Păi a ajuns la Dinamo de la Poli şi nu a avut nici un conflict cu suporterii, deşi cele două echipe sînt rivale”, a comentat Dragoslav Luchin posibilitatea ca fiul său să fie contestat de fanii stelişti din cauza trecutului său dinamovist.

luchin la botev

Visează la Bundesliga

Distanţa dintre Variaş şi Socol este de 192 de kilometri. În ultima localitate s-a născut cel care i-a fost model lui Srgian Luchin în perioada cînd făcea primii paşi în fotbal. Un fotbalist imens, care a ridicat de două ori Cupa Campionilor deasupra capului. „L-a avut ca idol pe Miodrag Belodedici. Şi din străinătate nu-mi mai amintesc exact. }in minte că atunci cînd era mic ţinea cu Germania şi era acolo un fundaş central de care îi plăcea foarte mult. Unul dintre visurile cele mai mari ale sale este să ajungă în Bundesliga. Visează să prindă un transfer la Bayern, Real, Barcelona… ca orice fotbalist”, a dezvăluit tatăl fundaşului Stelei pentru FANATIK. De altfel, Srgian vizionează şi acum imagini cu Belodedici şi încearcă să fure cît poate din mişcările fostului internaţional, poreclit „Căprioara”.

Sfat de la idolul său, Belodedici: „Să devii tu idol pentru tineri!”

Miodrag Belodedici, idolul lui Luchin din copilărie, îl îndeamnă pe actualul stelist să fie, în continuare, serios pentru că este momentul să devină un model pentru tinerii fotbalişti. „Pentru Steaua este un transfer foarte bun. Este un jucător cu experienţă, de echipă naţională, este copt, poate să-i ajute pe cei din Ghencea foarte mult. Mă bucură faptul că sînt idolul lui şi că mă urmărea cînd era mic. Dar acum trebuie să se ia şi alţii după el. El trebuie să devină, la rîndul lui, un model pentru tineri. Este un băiat bun, se comportă frumos, se îmbracă frumos, vorbeşte frumos. Tinerii fotbalişti au ce învăţa de la el. Îl cunosc personal, este sîrb de-al meu. Nu va avea probleme cu fanii Stelei pentru trecutul dinamovist. Ce trebuia să facă fanii cu Jean Vlădoiu care a jucat la toate trei din Bucureşti? Ar fi trebuit linşat, nu? Sînt convins că nu va avea probleme”, a spus Belodedici pentru FANATIK.

„Îl cunosc personal, este sîrb de-al meu. Nu va avea probleme cu fanii Stelei pentru trecutul dinamovist. Ce trebuia să facă fanii cu Jean Vlădoiu care a jucat la toate trei din Bucureşti? Ar fi trebuit linşat, nu? Sînt convins că Luchin nu va avea probleme” (Miodrag Belodedici)

2:FOTBAL:ROMANIA-ARGENTINA,AMICAL (5.03.2014)

Sîrbii au adunat trofee în Ghencea

Srgian Luchin este cel de-al şaselea fotbalist cu origini din Serbia care îmbracă tricoul roş-albastru. Primul, şi cel mai titrat, a fost Miodrag Belodedici. „Căprioara” a cîştigat şase campionate, trei Cupe ale României, Cupa Campionilor Europeni şi Supercupa Europei. Giuchici a fost cel de-al doilea jucător de origine sîrbă care a evoluat la Steaua după Belodedici, însă acesta a bifat o singură partidă în tricoul roş-albastru, în sezonul 1999-2000. Novak Martinovici a evoluat în Ghencea timp de două sezoane, fiind extrem de iubit de fani, în timp ce Iasmin Latovlevici, care a cîştigat două campionate, o Cupă şi o Supercupă, a intrat în cel de-al cincilea sezon cu Steaua. În fine, muntenegreanul Stefan Nikolic a fost alt fotbalist cu origini sîrbe care şi-a făcut datoria în tricoul roş-albastru, cucerind un campionat şi o Supercupă.

La un pas să se despartă de actuala soţie!

lucinnnn

Srgian şi Amelia s-au căsătorit anul trecut şi, în primăvară, fundaşul Stelei a devenit tată. Soţia internaţionalului român are Masterul în managementul dezvoltării regionale şi a activat la o companie specializată cu traduceri. În trecut, a cochetat şi cu muzica, fiind solistă într-o formaţie ce concerta în cluburile din Timişoara. Cei doi, însă, au fost la un pas să se despartă în perioada în care Srgian activa la gruparea bănăţeană. Luchin avea un apartament în Timişoara de care, însă, Amelia ştia. Într-o zi a trecut din întîmplare prin faţa blocului, a văzut maşina iubitului ei parcată şi lumina aprinsă în locuinţă. A bănuit că ceva nu este în regulă, motiv pentru care a sunat la uşă. Luchin nu a răspuns, iar între cei doi a izbucnit un mare scandal, fiind la un pas să se despartă. Amelia a trecut, însă, peste acel episod şi a decis să-i mai dea o şansă lui Luchin, cu care, ulterior, s-a şi căsătorit.

A avut contract semnat cu Vasluiul

Pînă să ajungă la Dinamo, Luchin a fost la un pas să se transfere în Moldova. FC Vaslui şi FC Timişoara au bătut plama, iar clubul bănăţean trebuia să achite 800.000 de euro în schimbul său. Gruparea patronată la momentul respectiv de Adrian Porumboiu avea interdicţie la transferuri, astfel că fundaşul mai putea fi legitimat doar din postura de jucător liber de contract. Variantă imposibil de realizat, astfel că Luchin a ajuns, în cele din urmă, la Dinamo în schimbul a 400.000 de euro. De precizat că Srgian semnase deja contractul cu FC Vaslui, însă acesta a devenit nul din moment ce nu s-a găsit nici o portiţă legală prin care să poată fi legitimat în Moldova.

1.670.000 de euro este cota lui Srgian Luchin conform site-ului transfermarkt.de

12.000 de euro pe lună va fi salariul lui Srgian Luchin la Steaua

66 de partide a jucat Srgian Luchin pentru Dinamo, rivala de moarte a Stelei

Supa de vită şi vita cu sos sînt felurile preferate de mîncare ale lui Srgian

„Nici în ziua de azi nu-l întreb ce face cu banii. Sînt ai lui, e munca lui. Îi spun doar să aibă grijă de bani pentru că transpiră mult pentru ei” (Dragoslav Luchin)

„La început s-a ţinut de fotbal, dar mai tîrziu a început şi el cu fetele. La un moment dat a venit cu o fată şi i-am zis: . M-a ascultat şi şi-a găsit sufletul pereche, cu care s-a şi căsătorit” (Dragoslav Luchin)

P: Pariaza cu cei mai buni! BONUS de 150 RON la înregistrare!

Tags: