Sport

Lucian Bode a anunțat construcția noului stadion Dinamo: ”S-a intrat în linie dreaptă”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a dezvăluit că au fost depășite toate problemele și noul stadion Dinamo va începe să fie contruit în curând.
16.06.2021 | 18:49
Lucian Bode a anuntat constructia noului stadion Dinamo Sa intrat in linie dreapta
Viitorul stadion va fi construit în locul celui actual
ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună, ministrul preciza că litigiul cu Nicolae Badea a fost câştigat în instanţă și astfel se poate ajunge la construirea unui nou complex sportiv, nu numai a unei arene.

Stadionul Dinamo a fost, iniţial, inclus în proiectul pentru Euro 2020, alături de Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf, dar, spre deosebire de celelalte trei, nu a fost modernizat din cauza unor litigii între CS Dinamo şi fostul acţionar al FC Dinamo, Nicolae Badea.

ADVERTISEMENT

Noul stadion Dinamo, anunțat de Lucian Bode

Într-o conferință de presă, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a oferit acum mai multe detalii despre noul stadion ce se va construi în Complexul Sportiv Dinamo și a anunțat că s-a intrat în linie dreaptă.

Ministrul, criticat dur într-un editorial de Horia Ivanovici, a afirmat că s-au depășit toate etapele din instanță și astfel nu mai există nicio piedică în construirea noii arene.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode a precizat că urmează definitivarea documentațiilor și apoi predarea terenului spre Compania Națională de Investiții. Oficialul speră ca până la finalul acestui an să fie semnate contractele de execuție.

Lucian Bode stadion Dinamo

Dinamo trebuie să plătească pentru noua arenă

În luna mai, șeful MAI a precizat că au început deja demersurile necesare pentru proiectul noului complex sportiv Dinamo. Primul pas a fost trimiterea către CNI, cea care s-a ocupat şi de celelalte trei stadioane, a unei intenţii în acest sens.

ADVERTISEMENT

CNI va analiza cererea şi se aşteaptă o confirmare. Urmează apoi procedurile de obţinere a certificatului de urbanism, studiul de comandă şi realizarea documentaţiei de asumare şi demolare a arenei curente.

Ministrul Bode a precizat că MAI şi Dinamo vor fi nevoite să îşi asume costurile acestor proceduri şi a avertizat că acestea se vor ridica la aproximativ două milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Stadionul Dinamo va costa 100 de milioane de euro

Discuţiile despre noul stadion Dinamo durează încă de la introducerea lui în proiectul Euro 2020, dar din cauza litigiilor demararea lucrărilor nu s-a făcut niciodată. Au existat inclusiv variante ca noua arenă să fie ”mutată“ pe spaţiul ocupat de velodrom, pentru a se evita problemele cu Nicolae Badea.

Dinamo ar putea juca pe noul stadion în sezonul 2024/2025, iar construcția va costa aproximativ 100 de milioane de euro și va avea o capacitate mai mare decât arena din Ghencea: 33.000 de locuri, față de 31.254, cu aproape cinci milioane de euro mai mult decât cel al rivalilor.

Fostul acționar al lui Dinamo, Nicolae Badea, nu se consideră însă deloc vinovat de faptul că noul stadion din Ștefan cel Mare nu s-a construit încă, deși omul de afaceri a contestat în instanță decizia care dădea câștig de cauză lui CS Dinamo, iar astfel va mai dura luni bune până la o decizie finală.

ADVERTISEMENT
Tags: