News

Lucian Bode, amenințări directe pentru cei care încalcă regulile în noaptea de Înviere!

11.04.2021 | 16:14
Lucian Bode amenintari directe pentru cei care incalca regulile in noaptea de Inviere
ADVERTISEMENT

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode nu a ezitat și a lansat mai multe amenințări directe pentru cei care încalcă regulile în noaptea de Înviere! Acesta a ținut să explice că este imperios necesar ca în timpul slujbelor, în biserică şi în afara bisericii, să fie respectate toate măsurile de protecţie sanitară, distanţare, purtarea măştii

”Deplasarea este permisă la slujba religioasă, în condiţiile în care magazinele sunt închise, cluburile sunt închise, practc unde te-ai putea deplasa în Noaptea de Înviere altundeva decât la Biserică?”, a explicat ministrul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministrul a mai adus aminte că în noaptea de Înviere este permisă deplasarea credincioşilor în intervalul orar 20 – 05.

Lucian Bode, amenințări pentru cei care încalcă regulile în noaptea de Înviere!

“Ultima reglementare spunecă în noaptea de Înviere este permisă deplasarea credincioşilor la slujbele religioase în intervalul orar 20 – 05.

ADVERTISEMENT

Nu mai există acele restricţii până la ora 20 şi până la ora 22, nu mai există restricţia agreată cu reprezentanţii Bisericii prin care la ora 2 era obligatoriu să se încheie acest eveniment religios”, a afirmat Lucian Bode.

“Este obligatoriu ca în timpul slujbelor, atât în Biserică, cât şi în afara Bisericii, să se respecte toate regulile de protecţie sanitară, distanţare, portul măştii, suntem foarte atenţi la modul în care se vor distribui Sfintele Paşte, ştiţi că se sfinţesc bucatele şi vom fi foarte, foarte atenţi la toate aceste aspecte”, a mai zis Bode.

ADVERTISEMENT

Totodată, Bode a precizat că indiferent de numărul credincioşilor, vor fi suficiente efective de poliţie şi de jandarmi pentru ca deplasarea acestora să se facă în siguranţă.

“Indiferent de numărul celor care vor alege să meargă în Noaptea de Înviere la Sfânta Biserică, noi să avem suficiente efective de poliţie, de jandarmi astfel încât deplasarea lor să se facă în siguranţă la şi de la biserică spre casă. (…)

ADVERTISEMENT

Deplasarea este permisă la slujba religioasă, în condiţiile în care magazinele sunt închise, cluburile sunt închise, practc unde te-ai putea deplasa în Noaptea de Înviere altundeva decât la Biserică?”, a declarat Lucian Bode

ADVERTISEMENT