News

Lucian Bode, clarificări privind pragul abuzului în serviciu: ”Cătălin Predoiu trebuie să ofere toate explicațiile”

Lucian Bode a venit cu clarificări după scandalul cu pragul abuzului în serviciu. Liberalul spune că ministrul Predoiu ”trebuie să ofere toate explicațiile”.
31.03.2023 | 22:18
Lucian Bode clarificari privind pragul abuzului in serviciu Catalin Predoiu trebuie sa ofere toate explicatiile
Lucian Bode spune că ministrul Cătălin Predoiu are în sarcină pragul abuzului în serviciu: ”A fost mandatat să găsească soluții”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lucian Bode, secretarul general al PNL, vine cu clarificări privind pragul abuzului în serviciu. Ministrul de interne spune că explicațiile pe această temă trebuie date de Cătălin Predoiu, omologul său de la Justiție.

Lucian Bode spune că ministrul Cătălin Predoiu are în sarcină pragul abuzului în serviciu: ”A fost mandatat să găsească soluții”

Impunerea pragului de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu pare a fi o necunoscută pentru toți oficialii din coaliție. Vineri seara, la finalul Congresului extraordinar al organizației de femei a PNL, Lucian Bode a explicat modul în care s-a ajuns ca Senatul să voteze miercuri proiectul care dezincriminează abuzul în serviciu sub pragul amintit.

ADVERTISEMENT

Secretarul general al PNL aruncă responsabilitatea definitivării pragului pe colegul său, ministrul Predoiu. Oficialul de la Justiție ”a fost mandatat de către coaliţie să discute cu grupurile parlamentare să găsească o soluţie”, spune Bode.

”Eu am participat la activitatea de duminică, de la Vila Lac, activitatea coaliţiei. 80% din timp am discutat despre amendamentele la legea privind pensiile speciale. Discuţiile legate de Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, proiectul de lege aflat în Parlament, au fost marginale.

ADVERTISEMENT

Ministrul Predoiu a fost mandatat de către coaliţie să discute cu grupurile parlamentare să găsească o soluţie. Toate explicaţiile necesare au fost date de către Cătălin Predoiu, iar dacă mai sunt necesare şi alte declaraţii, şi alte explicaţii, le va da public”, a afirmat Lucian Bode, vineri seară, la Parlament.

Lucian Bode: ”Votul din Senat nu reprezintă o greșeală”

Au existat zvonuri în spațiul public conform cărora în Senat s-ar fi votat în necunoștință de cauză. Lucian Bode clarifică acest lucru. El susține că votul din Senat nu reprezintă o greșeală.

ADVERTISEMENT

Cum să fie o greșeală un vot asumat de o majoritate parlamentară? Cum să spui că a fost o greșeală?”, a spus secretarul general al PNL când a fost întrebat dacă votul din Senat a fost o greșeală.

Liderii PNL au fost criticați, chiar din interiorul formațiunii, pentru faptul că decizia a fost luată în cerc restrâns. Bode spune că Biroul Politic Național al PNL (BPN) va lua o decizie statutară înainte de votul decisiv din Camera Deputaților.

ADVERTISEMENT