News

Lucian Bode, despre Raed Arafat, după scandalul externărilor de la Spitalul Foișor: ”Nimeni nu este de neînlocuit”

12.04.2021 | 09:24
Lucian Bode despre Raed Arafat dupa scandalul externarilor de la Spitalul Foisor Nimeni nu este de neinlocuit
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne Lucian Bode a avut o primă reacție după externările cu scandal de la Foișor. Referindu-se la poziția lui Raed Arafat, șeful MAI a spus că ”Nimeni nu este de neînlocuit”.

Oficialul Guvernului a intrat în hora celor care critică evenimentele care au avut loc la finalul săptămânii trecute la Spitalul de Ortopedie din Capitală.

ADVERTISEMENT

Bode a spus, luni dimineață, că este ”inadmisibil să se mai întâmple” ceea ce a avut loc vineri noapte la Spitalul Foișor: ”​pacienți evacuați pe targă, în cărucioare sau în portbagaj”. Ordinul de evacuare a spitalului a fost semnat de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, după externările de la Spitalul Foișor: ”Nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv Raed Arafat”

Ministrul de interne Lucian Bode a declarat luni, 12 aprilie, că este de acord cu afirmațiile lui Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNȘ, cel care a spus că ”nimeni nu este de neînlocuit”, cu referire directă la șeful DSU, Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

”Nimeni nu este de neînlocuit, inclusiv ministrul Bode, inclusiv Raed Arafat. Mă refer la toată lumea. Secretarul de stat este numit printr-un ordin al primului-ministru”, a spus Lucian Bode.

În weekend, Rareș Bogdan, o voce importantă în PNL, s-a arătat indignat de intervenția de la Spitalul Foișor. Acesta i-a atras atenția șefului DSU că acesta ”este la putere pentru că niște lideri politici s-au bătut” și că nimeni nu este de neînlocuit, în contextul în care Arafat a semnat ordinul prin care pacienții Spitalului Foișor au fost evacuați cu scandal vineri noapte.

ADVERTISEMENT

Ce spune șeful MAI de poziția lui Vlad Voiculescu

În ciuda faptului că Ordinul de evacuare a spitalului Foișor a fost semnat de Raed Arafat, șeful DSU, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne. Bode spune că responsabilitatea privind modul în care să fie mutați pacienții este însă a medicilor curanți, inclusiv în cazul pacientului scos din spital în portbagajul unei mașini.

”Ca simplu cetățean, am văzut și eu că modul în care a fost organizată externarea nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici? Mutarea pacienților nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătății și nici Departamentul pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

Medicul curant spune dacă pacientul este mutat în alt spital sau daca este externat și hotărăsc de comun acord cum anume se face externarea.

Ne-a șocat imaginea cu pacientul introdus în portbagaj. Am întrebat ce s-a întâmplat și am înteles că doctorul curant, împreună cu pacientul și cu familia acestuia au hotărât să aranjeze masina astfel încât să fie transportat acel pacient.

Asa ceva este inadmisibil să se mai întâmple. Era la îndemâna celor care au făcut externările să ia câte o ambulanță să intre pe rând în curte”, a afirmat Lucian Bode.

Întrebat despre poziția ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, dacă acesta ar trebui să demisioneze, Bode a spus: ”Eu nu emit astfel de opinii în calitate de ministru în cabinetul din care face parte și domnul Voiculescu”.

ADVERTISEMENT