Alegeri 2024

Lucian Bode: „Este posibil ca PNL, în 9 iunie, să câştige alegerile locale”

Lucian Bode prevede victoria PNL la alegerile locale din 9 iunie. Liberalii intră în competiție „cu o forță cum n-au mai avut”
08.05.2024 | 16:31
Lucian Bode Este posibil ca PNL in 9 iunie sa castige alegerile locale
Secretarul general al PNL spune că liberalii intră în cursa electorală cu un singur gând, s-o câștige / Foto: Inquam Photos, Saul Pop
ADVERTISEMENT

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a declarat, miercuri, că liberalii intră în alegerile din 9 iunie cu „o forţă cum n-au mai avut” și cu dorința de a le câștiga, ceea ce, a spus el, este posibil.

Lucian Bode: „Intrăm în bătăliile electorale ale acestui an cu fruntea sus”

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a afirmat, miercuri, că liberalii întră în alegerile locale și europarlamentare „cu fruntea sus”. Bode a precizat că liberalii și-au depus listele complete de candidați în aproape 95% din localități, în timp ce procentul pentru PSD este de 90%, pentru AUR de 50% iar pentru Alianța Dreapta Unită de 30%.

ADVERTISEMENT

„Intrăm în bătăliile electorale ale acestui an cu fruntea sus şi cu realizările guvernărilor liberale de partea noastră. (…) Cred că intrăm în aceste bătălii electorale din anul 2024 cu cea mai valoroasă resursă a noastră, resursa umană. Avem cea mai valoroasă resursă umană dintre toţi competitorii politici care s-au înscris în această competiţie pe 9 iunie.

Am reuşit printr-o bună organizare să depunem liste complete în peste 95% din UAT-urile din România, ceea ce este un lucru fără precedent în ultimii 34 de ani, în raport cu cei de la PSD care n-au depăşit 90% sau cei de la AUR – 50% sau cei de la Alianţa Dreaptă Unită care au trecut puţin de 30%”, a declarat Bode, la conferinţa „Europa în fiecare localitate”, care a fost organizată de TNL Bucureşti.

ADVERTISEMENT

„Este posibil să câștigăm alegerile locale”

Lucian Bode a invocat că PNL întră în scrutinul pentru alegerile locale și în cel pentru alegerile europarlamentare „cu o forţă cum n-a mai avut” şi cu dorința de victorie. Bode a spus că „este posibil” ca liberalii să cîștige alegerile locale.

„Atunci când ai peste 1.150 de primari care candidează pentru a-şi reînnoi mandatul, când ai zeci de mii de consilieri locali şi judeţeni care candidează pentru a-şi reînnoi mandatul, când ai de partea ta realizările Guvernului, la nivel central, ale guvernării locale, ale colegilor noştri la nivel european, nu ai cum să nu-ţi propui alt obiectiv decât acela de a câştiga alegerile locale. Şi, credeţi-mă, acest lucru este posibil ca Partidul Naţional Liberal, în 9 iunie, să câştige alegerile locale”, a spus secretarul general.

ADVERTISEMENT

„Trolii și trompetele Rusiei”

Lucian Bode a mai vorbit de „trolii” și „trompetele Rusiei”, care nu au nici un proiect de țară și încearcă doar să dezbine Europa și de aceea trebuie ținuți departe, cel mai eficient prin votul de la 9 iunie.

„Unii încearcă, printr-un discurs demolator şi plin de ură, să deturneze calea europeană a României, să vireze cumva spre est. Nu-i vom lăsa, iar rolul nostru este să fim scut împotriva acestei ascensiuni a extremismului mascat în ideea unui suveranism pestriţ şi prost înţeles, într-un model putinist, care otrăveşte societăţile şi le sugrumă idealurile şi dezvoltarea. Vi se pare că trolii şi trompetele Rusiei vin cu un proiect în ţară, de construcţie, de dezvoltare? Categoric, nu.

ADVERTISEMENT

Pericolul extremismului

Ei vin cu propaganda din est care a dezbinat Europa şi care a readus, după mulţi ani de pace, războiul şi neliniştea în Europa. Pe 9 iunie avem şansa să-i ţinem pe toţi aceştia departe de porţile Europei şi să-i lovim acolo unde-i doare cel mai tare: să-i taxăm la vot. Sunt mincinoşi şi cinici, se bagă pe sub piele ca şerpii, inoculează veninul şi otrăvesc societatea. Acesta este pericolul extremismului pe care cu toţii şi mai ales voi, tinerii, trebuie să-l conştientizăm în acest an”, a spus Bode.

Apărarea valorilor democrației

Lucian Bode a mai subliniat că mai mult ca oricând trebuie apărate valorile democrației și lumii libere, pentru că continentul european „nu se mai poate întoarce sub nori suferinței”.

Europa de azi este şi trebuie să rămână un spaţiu al păcii, al bucuriei de a trăi, de a fi liber, de a-ţi decide soarta, nici măcar un milimetru din acest continent nu se mai poate întoarce sub norii negri ai suferinţei şi terorii. Noi, liberalii, respingem radicalismul violent şi extremismul în toate formele sale, plecând pentru respectarea legii, a statului de drept şi a drepturilor fiecărui individ. În loc să dividem societatea, noi ne concentrăm pe soluţii.

Pentru asta, avem datoria să apărăm cu votul democratic România de acest pericol care este unul real, nu este unul închipuit. Ca oameni politici avem responsabilitatea şi ne vom bate să apărăm valorile care ne-au adus dezvoltarea şi bunăstarea astăzi”, a arătat Bode.

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele...
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele exacte
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină...
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă până la noapte
Cât de frumoasă e soţia lui Leonard Doroftei şi cu ce se putea...
Cât de frumoasă e soţia lui Leonard Doroftei şi cu ce se putea ocupa în Canada, în timp ce campionul nostru o lua de la zero
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
O greșeală financiară făcută de mulți români. Din cauza asta, banii le scapă...
O greșeală financiară făcută de mulți români. Din cauza asta, banii le scapă printre degete
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”