News

Lucian Bode le explică bucureștenilor la ce să se aștepte după 15 mai. Cât vor fi timpii de așteptare în stațiile Metrorex

07.05.2020 | 20:09
Lucian Bode le explica bucurestenilor la ce sa se astepte dupa 15 mai Cat vor fi timpii de asteptare in statiile Metrorex
ADVERTISEMENT

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a dat asigurări că Metrorex va folosi toate trenurile disponibile începând cu 15 mai, urmând ca timpii de așteptare să varieze între 2 și 7 minute.

Lucian Bode a vorbit despre timpii de așteptare de la metrou

Aflat într-o vizită la uzina Dacia din Mioveni, Lucian Bode a explicat că vor exista măsuri de siguranță luate pentru fiecare mijloc de transport public, metroul din București fiind o prioritate în acest sens.

ADVERTISEMENT

„La iniţiativa domnului prim-ministru, vom avea o discuţie clară despre măsurile pe care le vom lua pe fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai.

Suntem pregătiţi să luăm măsuri pentru fiecare mod de transport, inclusiv la metrou. Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne sprijini, pentru că la metrou, mai întâi, trebuie să ne asigurăm că accesul se face în condiţii de siguranţă. În staţii, de asemenea, se păstrează distanţa.

ADVERTISEMENT

Noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute, în funcţie de staţiile Metrorex“, a afirmat ministrul Transporturilor, conform Agerpres.

Guvernul Orban așteaptă instrucțiuni de la Comisia Europeană

Potrivit ministrului Bode, instituțiile statului vor veni obligatoriu cu un set de reguli pentru tot ce înseamnă transport public. Guvernul Orban așteaptă mai multe recomandări din partea Comisiei Europene până în 15 mai când românii vor „sărbători” relaxarea măsurilor de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Noi am avut săptămâna trecută o reuniune a Consiliului de miniştri de transporturi din Uniunea Europeană. Toate statele membre au solicitat, la unison, o propunere din partea Comisiei Europene, un set de recomandări, astfel încât toate statele membre să le poată aplica unitar.

Credem că, până pe data de 15 mai, Comisia Europeană va veni cu un set de recomandări pe care le vor aplica toate statele membre”, a punctat Bode.

ADVERTISEMENT

Oficialii Metrorex s-au ferit până în acest moment să-și asume un set de reguli de protecție pentru cetățeni și au aruncat responsabilitatea în curtea Guvernului Orban.

ADVERTISEMENT