News

Lucian Bode, vizită oficială în SUA. Ce subiecte va discuta delegația MAI cu decidenții americani

Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, efectuează, în perioada 16 - 18 mai 2022, o vizită oficială în SUA. Șeful MAI va discuta mai multe subiecte arzătoare cu partea americană.
16.05.2022 | 20:34
Lucian Bode vizita oficiala in SUA Ce subiecte va discuta delegatia MAI cu decidentii americani
Delegație MAI în frunte cu Lucian Bode, vizită oficială în SUA. Ce subiecte se vor aborda între cele două state. Sursa foto: Facebook/Lucian Bode
ADVERTISEMENT

Într-un context geopolitic complicat, discuțiile la cel mai înalt nivel între oficialii Guvernului României și aliații din SUA continuă.

Delegație MAI în frunte cu Lucian Bode, vizită oficială în SUA. Ce subiecte se vor aborda între cele două state

În această săptămână, o delegație formată din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, în frunte cu șeful MAI Lucian Bode, efectuează o vizită oficială în Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Discuțiile între partea română și omologii americani vor avea loc în intervalul 16 – 18 mai, conform unui comunicat postat pe site-ul MAI.

Aceasta deplasare se desfășoară într-un an în care se aniversează 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România-SUA, o bornă semnificativă a relațiilor bilaterale dintre cele două state.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în cadrul vizitei, ministrul afacerilor interne, Lucian Nicolae Bode, va avea întrevederi la Departamentul de Stat, Departamentul pentru Securitate Internă și Congresul SUA.

”Discuțiile cu oficialii americani vizează eforturile instituționale în acord cu recomandările Departamentului de Stat formulate în cadrul Raportului privind traficul de persoane (TiP Report), România dispunând de instrumentele necesare pentru un răspuns adecvat la provocările generate de acest tip de criminalitate, respectiv structuri, legislație, strategii și planuri de acțiune”, se arată în comunicatul Ministerului român al Afacerilor Interne.

ADVERTISEMENT

Combaterea migrației ilegale și a criminalității cibernetice, printre subiectele discutate de Bode cu partea americană

Discuțiile dintre partea română și cea americană din aceste zile reprezintă o excelentă oportunitate de reconfirmare a cooperării foarte bune dintre autoritățile române și agențiile de aplicare a legii din SUA.

Se va purta un dialog aplicat pe mai multe domenii, precum cel al combaterii criminalității organizate, cu accent pe combaterea migrației ilegale și a criminalității cibernetice, precum și a intensificări schimbului de informații.

ADVERTISEMENT

Totodată, în cadrul întrevederilor cu membri ai Congresului SUA, ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, va discuta provocările actualului context regional atât din perspectiva gestionării crizei umanitare generate de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, cât și în plan de securitate.

ADVERTISEMENT