News

Lucian Bode, mesaj ferm după incidentul de la Pitești: ”Fiecare răspunde pentru faptele sale”

19.04.2021 | 15:05
Lucian Bode mesaj ferm dupa incidentul de la Pitesti Fiecare raspunde pentru faptele sale
Lucian Bode, mesaj ferm după incidentul de la Pitești: ”Fiecare răspunde pentru faptele sale”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lucian Bode a făcut declarații importante, luni, 19 aprilie, în legătură cu tragedia de la Piteşti, unde un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma intervenţiei poliţiştilor. Ministrul Afacerilor Interne a precizat că cei vinovaţi vor plăti.

Bode a transmis că orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică, care zdruncinează încrederea românilor în această instituţie fundamentală în stat care este Poliţia Română.

ADVERTISEMENT

Doi poliţişti au fost reţinuţi cazul bărbatului din Pitești care a decedat după ce a fost imobilizat de oamenii legii. Persoanele reținute sunt cercetate pentru purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, fiind schimbată încadrarea juridică.

Lucian Bode, mesaj ferm după incidentul de la Pitești: ”Cei vinovați vor plăti”

“Pentru mine, ca ministru al MAI, orice misiune încheiată tragic este o palmă dată sistemului de ordine şi siguranţă publică, care zdruncinează încrederea românilor în această instituţie fundamentală în stat care este Poliţia Română.

ADVERTISEMENT

Filmul evenimentelor îl cunoaşteţi, nu îl reiau, doar ştiţi că este o anchetă penală în curs, s-a început cu cercetarea faptei, in rem, legat de uciderea din culpă, iar acum vorbim despre o acuzaţie a procurorilor, lovituri cauzatoare de moarte, ştiţi că sunt doi poliţişti reţinuţi cu propunerea de arestare pentru 30 de zile.

Cei vinovaţi vor plăti, iar un lucru să fie foarte clar, fiecare răspunde pentru faptele sale”, a afirmat Bode, luni, într-o conferinţă de presă, conform News.ro

ADVERTISEMENT

Ministrul susține că nu este corect să fie pus semnul egal între tragedia de la Piteşti şi intervenţiile zilnice ale poliţiştilor.

“Nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor desfăşurate de către Poliţia Română. Este greşit să generalizăm pentru că zilnic în ţară avem mii de intervenţii ale Poliţiei Române care se desfăşoară corect în urma cărora sunt salvate vieţi”, a precizat Bode.

ADVERTISEMENT

Bărbatul din Pitești nu a vrut să părăsească un local unde avea loc un incendiu a fost imobilizat cu forța de polițiști. În acel moment, el a intrat în stop cardio-respirator, fiind declarat decedat după ce manevrele de resuscitare nu au dat rezultat.

ADVERTISEMENT