Sport

Oficialii FRF, cu ochii pe „cazul FCSB – Strizu”: „Este o situație anormală. Trebuie să luăm măsuri!”

FCSB a plecat în Antalya fără Leo Strizu, antrenorul cu licență PRO, iar Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenori, este decis să supună cazul conducerii FRF.
09.01.2023 | 08:58
Oficialii FRF cu ochii pe cazul FCSB  Strizu Este o situatie anormala Trebuie sa luam masuri
Situația lui Leo Strizu la FCSB a intrat în atenția oficialilor FRF. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Vicecampioana FCSB a plecat duminică în Antalya, la Belek, pentru perioada de pregătire. În cursa charter nu s-a aflat antrenorul din acte, Leo Strizu, pregătirile urmând să fie conduse de Mihai Pintilii. Lucian Burchel, directorul Școlii de Antrenori, consideră că decizia conducerii vicecampioanei nu este normală și că va solicita conducerii FRF să schimbe regulamentele.

Lucian Burchel, opinie tranșantă în cazul FCSB: ”Nu se așteaptă nimeni, ca să creăm reguli. Dar probabil trebuie să le creăm”

Gigi Becali este cel care a luat decizia ca Leo Strizu să nu facă deplasarea în Antalya. Iar echipa să se pregătească sub îndrumarea lui Mihai Pintilii, care nu are licență.

ADVERTISEMENT

Strizu nu a dorit să dea detalii despre situația sa și s-a rezumat să explice motivul pentru care a rămas în București: ”Decizia de a rămâne acasă a fost a conducerii, iar eu nu o comentez. Vă rog să înțelegeți”. Totuși, se pare că acesta nu va mai fi păstrat în continuare la echipă, conducerea FCSB căutând în această perioadă o altă variantă de antrenor cu licență PRO care să-l ajute pe Mihai Pntilii.

Imediat a venit și o reacție din FRF. Lucian Burchel, directorul Școlii Federale de Antrenori, s-a autosesizat și a anunțat că va declanșa o anchetă în acest caz. Și că va propune conducerii forului de specialitate schimbarea regulamentului. Considerând că o echipă trebuie condusă de un tehnician cu licența PRO inclusiv în pregătiri.

ADVERTISEMENT

”Sunt în concediu încă. Când ajung la serviciu, voi face toate demersurile să aflu care este staff-ul care a plecat în pregătire cu FCSB, ce calificări și ce licențe au. Din ce știu, majoritatea dintre ei nu sunt înscriși la vreo licență în România, la FRF.

S-ar putea să facă școala în altă țară, dar vreau să văd dacă această licență este însoțită și de calificarea de antrenor. Trebuie să revenim la normalitate, într-un staff trebuie să existe oameni calificați și licențiați.

ADVERTISEMENT

Referitor la cât de mult ajută o licență PRO, în cazul Leo Strizu n-aș putea spune, câtă vreme nu știu cum a fost angajat, în ce condiții. Efectele se văd în presă. Se vede clar că Leo nu este implicat în procesul de pregătire a echipei, nu ia foarte multe decizii.

Colac peste pupăză, acum Strizu nu mai este în pregătire cu echipa, ceea ce mi se pare complet anormal. Contra acestor lucruri nu există reguli. Nu se așteaptă nimeni, ca să creăm reguli. Dar probabil trebuie să le creăm.

ADVERTISEMENT

Referitor la această situație, atât directorul tehnic (n.r. – Mihai Stoichiță), cât și președintele (n.r. – președintele FRF, Răzvan Burleanu), vor afla personal de la mine și va trebui să găsim soluții, pentru că e anormală situația”, a spus Lucian Burchel, la emisiunea Liga Digi Sport.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,95 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT