Fotbal intern

Lucian Filip a revenit la FCSB 2 după aproape un an de pauză. Ar putea evolua și împotriva Stelei

09.05.2021 | 14:23
Lucian Filip a revenit la FCSB 2 dupa aproape un an de pauza Ar putea evolua si impotriva Stelei
ADVERTISEMENT

Recuperat după accidentarea suferită anul trecut, în meciul pierdut de echipa, scor 0-1, în fața campioanei en-titre CFR Cluj, Lucian Filip s-a întors pe gazon.

Nu mică le-a fost mirarea celor prezenți duminică la Afumați când au văzut că mijlocașul a fost trimis să ajute „satelitul” FCSB-ului în turul primului baraj de promovare în Liga 2. Victoria îl va duce cu un pas mai aproape de finala în care va înfrunta, cel mai probabil, marea rivală, CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Daniel Oprița au reușit să obțină victoria împotriva Mostiștei Ulmu, scor 2-0, la capătul unei partide presărate cu o sumedenie de faze controversate. Înfuriați la culme de arbitrajul lui Eduard Ioniță, care a indicat punctul cu var în urma unei simulări demne de cascadorii râsului, călărășenii au amenințat cu neprezentarea  la meciul retur.

Lucian Filip a revenit pe gazon după aproape un an de pauză. S-ar putea retrage la finalul sezonului

Chiar dacă și-a dat acordul să ajute din teren echipa secundă a „roș-albaștrilor” în lupta pentru promovare, Lucian Filip, care a evoluat ultima oară pentru FCSB pe 14 iunie 2020, în meciul pierdut cu 0-1 contra campioanei CFR Cluj, și-ar putea agăța ghetele-n cui la finalul actualului sezon competițional.

ADVERTISEMENT

Potrivit ProSport, acesta ar fi tentat să rămână, însă, în lumea fotbalului, dar ca antrenor principal. De altfel, în meciul cu rivala CSA Steaua din sezonul regulat, încheiat la egalitate, 1-1, mijlocașul a luat loc pe banca tehnică alături de Bogdan Argeș Vintilă și le-a oferit indicații prețioase coechipierilor săi.

Din lotul echipei secunde pentru duelul de la Afumați au făcut parte și alte nume importante, precum Dragoș Nedelcu, Gabriel Simion, Alexandru Stan, Alexandru Buziuc, Andrie Istrates sau Alexandru Pantea, semn că patronul Gigi Becali vrea cu orice preț să-i împiedice pe „militari” din drumul spre eșalonul secund.

ADVERTISEMENT

Lucian Filip a fost titular la FCSB 2 în partida de la Afumați și a rezistat pe teren până în minutul 83, când a fost înlocuit din cauza unei accidentări. El a acuzat probleme musculare, întinzându-se pe gazon înainte de schimbare.

„Lucian Filip și-a dorit foarte mult să joace. A tras de el și îi mulțumesc foarte mult pentru asta. A forțat, dar sper să se facă bine pentru retur” – Bogdan Vintilă, antrenor FCSB 2

Ghinioanele s-au ținut lanț de Lucian Filip. Cum a ratat transferul în Rusia

Ruptura de ligamente suferită în vara lui 2019 a fost doar ultima dintr-un lung șir de accidentări cu care Lucian Filip s-a confruntat de-a lungul carierei. Meciul împotriva cehilor de la Mlada Boleslav trebuia să fie ultimul pentru mijlocaș în tricoul roș-albastru.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că sunt alături de colegii mei, după accidentare. Am rămas la fel de motivat şi vreau să joc fotbal de plăcere. A fost vorba despre un transfer înainte să mă accidentez. Prima săptămână a fost mai greu, până am realizat ce mi s-a întâmplat.

Când te aştepţi să primeşti un lucru dar se întâmplă cu totul şi cu totul altceva este destul de greu, dar asta e viaţa. Sunt sigur că Dumnezeu are ceva mai bun pregătit pentru mine.

Deocamdată îmi doresc să găsesc forma sportivă, să prind din nou postul de titular, pentru că e o concurenţă destul de mare, iar echipa a avut rezultate foarte bune. Nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla atâta timp cât sunt apt şi joc”, declara Filip la acea vreme.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica Clinceni: 2,80 este cota pentru „Ambele echipe înscriu”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: