Sport

Lucian Filip dă cărțile pe față. Motivul pentru care a plecat de la FCSB

Lucian Filip a elucidat misterul plecării sale de la FCSB după 14 ani. Ce propunere i-a făcut Gigi Becali pentru a-l convinge să rămână.
22.06.2021 | 16:57
Lucian Filip da cartile pe fata Motivul pentru care a plecat de la FCSB
ADVERTISEMENT

La aproape o lună de când și-a anunțat plecarea de la FCSB, Lucian Filip a ținut să explice motivele care l-au determinat să facă acest pas, după 14 ani. Deși patronul Gigi Becali a încercat să-l întoarcă din drum, oferindu-i un post în staff-ul tehnic al echipei, mijlocașul simte că mai are, la cei 30 de ani ai săi, un cuvânt de spus în fotbalul românesc.

Clubul a venit cu o altă propunere pentru mine, să rămân în staff-ul tehnic, dar încă nu mă simt pregătit să trec de cealaltă parte a fotbalului”, a dezvăluit acesta, păstrând, însă, misterul în privința viitoarei destinații.

ADVERTISEMENT

Câștigător a trei titluri de campion, toate cu FCSB, Filip era cel mai vechi jucător din lotul roș-albaștrilor. Din cauza numeroaselor accidentări suferite în ultima perioadă, cariera sa a luat-o, însă, pe o pantă descendentă.

Lucian Filip a dezvăluit motivul pentru care a decis să plece de la FCSB

Chiar dacă am plecat, voi rămâne alături de ei. În prima săptămână mi-a fost foarte greu, asimilam destul de greu ceea ce mi se întâmpla. Dar, până la urmă e un ciclu care s-a terminat.

ADVERTISEMENT

A fost o perioadă frumoasă și sper ca și de acum încolo să am momente frumoase. Eu nu sunt genul de jucător care să se plimbe de la un club la altul. Mi-a și plăcut echipa, clubul, am și legat o prietenie trainică cu oamenii de acolo.

Pur și simplu, a fost o perioadă care s-a încheiat, se știu problemele mele medicale. Clubul a venit cu o altă propunere pentru mine, dar încă nu mă simt pregătit să trec de cealaltă parte a fotbalului.

ADVERTISEMENT

Mi-au propus să rămân în staff-ul tehnic, le-am și mulțumit. Stiam ca patronul vrea sa reînnoiască echipa, principiile lui sunt pentru a crește jucători tineri. Oricum, le multumesc! Am avut parte de cele mai bune condiții de recuperare”, a declarat Lucian Filip pentru Digi Sport.

A ratat un transfer în Rusia din cauza accidentărilor

Produs al Școlii de Fotbal Gică Popescu, mijlocașul și-a făcut debutul la FCSB în 2012, sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf și părea să se impună în tricoul roș-albastru, dar accidentările și-au spus cuvântul.

ADVERTISEMENT

Dintre toate, cea mai dureroasă a fost ruptura de ligamente din vara lui 2019. Se întâmpla chiar în timpul partidei care ar fi trebuit să marcheze despărțirea sa de clubul lui Gigi Becali, împotriva cehilor de la Mlada Boleslav. O echipă din prima ligă rusă era gata să-l transfere.

Mă bucur că sunt alături de colegii mei, după accidentare. Am rămas la fel de motivat şi vreau să joc fotbal de plăcere. A fost vorba despre un transfer înainte să mă accidentez. Prima săptămână a fost mai greu, până am realizat ce mi s-a întâmplat.

Când te aştepţi să primeşti un lucru dar se întâmplă cu totul şi cu totul altceva este destul de greu, dar asta e viaţa. Sunt sigur că Dumnezeu are ceva mai bun pregătit pentru mine.

Deocamdată îmi doresc să găsesc forma sportivă, să prind din nou postul de titular, pentru că e o concurenţă destul de mare, iar echipa a avut rezultate foarte bune. Nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla atâta timp cât sunt apt şi joc”, declara Lucian Filip, în urmă cu ceva timp.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,75. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT
Tags: