Sport

Lucian Filip, explicații pentru schimbarea de atitudine de la pauză în FCSB – Universitatea Craiova 1-1: ”Le-am zis să joace mult mai repede”

Lucian Filip a recunoscut că rezultatul meciului FCSB - Universitatea Craiova 1-1 este unul corect, însă s-a arătat nemulțumit de jocul echipei sale în prima repriză.
18.03.2023 | 23:09
Lucian Filip explicatii pentru schimbarea de atitudine de la pauza in FCSB  Universitatea Craiova 11 Leam zis sa joace mult mai repede
Lucian Filip a recunoscut că rezultatul meciului FCSB - Universitatea Craiova 1-1 este unul corect, însă s-a arătat nemulțumit de jocul echipei sale în prima repriză. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

După o primă repriză modestă încheiată cu avantajul oltenilor, ”roș-albaștrii” au crescut ritmul în partea secundă și au reușit să scoată un punct din acest derby, dar puteau chiar să și câștige.

Lucian Filip, prima reacție după FCSB – Universitatea Craiova 1-1

La finalul partidei FCSB – Universitatea Craiova 1-1, din prima etapă a play-off-ului din SuperLiga, Lucian Filip, omul care se ocupă de vicecampioana României până la numirea unui antrenor cu licență PRO, a taxat atitudinea jucătorilor săi în prima repriză.

ADVERTISEMENT

”În prima repriză ne-am lovit de agresivitatea lor, nu ne-am creat multe ocazii. În a doua parte am adus de multe ori mingea în fața careului, motiv pentru care am și marcat. Chiar dacă nu e un rezultat dorit, e unul corect. E un semieșec, asta e clar, dar nu trebuie băgat capul în pământ.

Chiar vreau să le mulțumesc fanilor, sper ca la partida următoare să îi facem fericiți. Nu e nimic pierdut, mai sunt multe meciuri, lupta va continua. Mi-aș fi dorit să jucăm tot meciul ca în a doua repriză. Cred că ăsta ar putea fi un exemplu. La pauză, le-am zis jucătorilor să joace mult mai repede, să scoatem mai mult mingea la margine.

ADVERTISEMENT

În prima parte am avut o construcție destul de lentă. Fundașii noștri au făcut marcaj destul de larg, atacantul lor e unul de valoare și a fructificat fiecare spațiu care i s-a dat. Până la urmă, am jucat cu o echipă puternică, play-off-ul este echilibrat. Poate e normal, oarecum, să se speculeze orice greșeală, cum o facem și noi”, a declarat Filip.

Edjouma, în centrul atenției la derby-ul de pe Arena Națională

După o primă repriză modestă, căpitanul echipei FCSB a fost înlocuit la pauză și s-a speculat faptul că decizia a venit de la patronul Gigi Becali. Jucătorul a ținut să explice că el a fost cel care a cerut să fie înlocuit pentru că nu se simțea bine.

ADVERTISEMENT

Malcom Edjouma este unul dintre principalele produse de export ale lui Gigi Becali de la FCSB. Mijlocașul francez a ajuns la 9 goluri marcate în acest sezon, după reușita din derby-ul cu Universitatea Craiova.

Jocul din partida FCSB – Universitatea Craiova a fost unul cu mult peste medie, însă, încă o dată, arbitrajul nu s-a ridicat la nivelul intensității din teren. ”Centralul” Andrei Florin a luat două decizii controversate împotriva gazdelor.

ADVERTISEMENT

Acesta a anulat în finalul primei reprize un gol marcat de Edjouma fluierând un fault în atac al lui Iulian Cristea, iar în repriza a doua i-a refuzat un penalty aceluiași Edjouma după o intrare a lui Andrei Ivan.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 1,57 este cota pentru „12 și sub 4,5 goluri” la meciul Sepsi – FCSB

ADVERTISEMENT