Sport

Lucian Filip, la ultimul meci pentru FCSB: “Soarta va decide unde voi fi”

Derby-ul cu CFR a fost ultimul meci pentru Lucian Filip în tricoul roș-albastru. Cel mai vechi jucător din lot și-a anunțat plecarea de la echipa vicecampioană.
25.05.2021 | 23:34
Lucian Filip la ultimul meci pentru FCSB Soarta va decide unde voi fi
ADVERTISEMENT

Chiar dacă sezonul competițional s-a încheiat cu un eșec, scor 0-2, pe terenul campioanei CFR Cluj, în tabăra FCSB-ului nu e loc de dezamăgire. Asta pentru că Toni Petrea, aflat la ultimul său meci pe banca echipei, a folosit mai mulți jucători de rezervă.

Târnovanu, Simion, Pantea și Niță au fost doar câțiva dintre tinerii introduși în teren alături de vedetele Florin Tănase, Dragoș Nedelcu, Ionuț Vînă și Lucian Filip, cel mai vechi jucător din lot, care și-a anunțat plecarea de la echipă.

ADVERTISEMENT

Nu și retragerea, întrucât simte că mai are un cuvânt important de spus în fotbalul românesc. „Doar soarta va decide unde voi fi”, a subliniat mijlocașul ajuns acum la 30 de ani, dezvăluind că va urma în paralel și cursurile școlii de antrenori.

Lucian Filip pleacă de la FCSB, dar nu se retrage din fotbal

Cel mai important și cel mai greu moment a fost revenirea mea de la Chiajna. Mi s-a părut foarte greu, pentru că erau alte cerințe, era altă presiune, dar și frumos în același timp. Am îmbrăcat acest tricou și mi-am trăit un vis.

ADVERTISEMENT

Este dureros ce s-a întâmplat, mai ales că situația ne-a dus să jucăm ultimul meci aici. Sper să învățăm din această experiență și să nu mai ajungem în acest moment. Vreau să continui, îmi doresc să joc fotbal și să urmez în această perioadă cursurile de antrenori și management în educație fizică și sport. Îmi doresc să joc fotbal, dar soarta va decide unde voi fi”, a declarat Lucian Filip la flash-interviul de după meci.

A fost cel mai mare ghinionist din Liga 1 – 5 operații în ultimii 8 ani

Produs al Școlii de Fotbal Gică Popescu, mijlocașul a fost adus la FCSB pe când avea doar 17 ani și a debutat în 2012, sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf, care l-a antrenat şi la Chiajna. Părea să se impună în tricoul roș-albastru, mai ales că a fost în multe rânduri titular de drept, dar accidentările suferite de-a lungul timpului i-au distrus cariera.

ADVERTISEMENT

Calvarul a început cu fractura de tibie şi peroneu din 2013, chiar la antrenamente, în urma unui contact nefericit cu Mihai Costea. De atunci, ghinioanele s-au ținut lanț: nu mai puțin de 5 intervenții chirurgicale dificile în ultimii 8 ani.

A ratat un transfer în Rusia din cauza accidentărilor

Dintre toate accidentările pe care le-a suferit în toată această perioadă, cea mai dureroasă a fost ruptura de ligamente din vara lui 2019. Se întâmpla chiar în partida care ar fi trebuit să fie ultima pentru Filip în tricoul roș-albastru, împotriva cehilor de la Mlada Boleslav. O echipă din prima ligă rusă era gata să-l transfere.

ADVERTISEMENT

Mă bucur că sunt alături de colegii mei, după accidentare. Am rămas la fel de motivat şi vreau să joc fotbal de plăcere. A fost vorba despre un transfer înainte să mă accidentez. Prima săptămână a fost mai greu, până am realizat ce mi s-a întâmplat.

Când te aştepţi să primeşti un lucru dar se întâmplă cu totul şi cu totul altceva este destul de greu, dar asta e viaţa. Sunt sigur că Dumnezeu are ceva mai bun pregătit pentru mine.

Deocamdată îmi doresc să găsesc forma sportivă, să prind din nou postul de titular, pentru că e o concurenţă destul de mare, iar echipa a avut rezultate foarte bune. Nu se ştie niciodată ce se poate întâmpla atâta timp cât sunt apt şi joc”, declara mijlocașul câteva luni mai târziu, revenit pe gazon.


  • P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,00 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT