Fotbal intern

Lucian Goian, propunere pentru stabilirea campioanei în România: „Aș face ca în India”

24.03.2020 | 18:41
Lucian Goian propunere pentru stabilirea campioanei in Romania As face ca in India
ADVERTISEMENT

Lucian Goian a revenit în România după încheierea sezonului fotbalistic din India și propune același sistem folosit în țara sud-asiatică pentru stabilirea campioanei în Liga 1, un mini-turneu, cu semifinale și finală, între primele patru clasate.

Propunere pentru stabilirea campioanei României

Fotbalul din România este suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, iar data la care se poate relua campionatul este incertă, FRF propunând reînceperea meciurilor pe 16 mai, doar în cazul în care situația actuală se va îmbunătăți.

ADVERTISEMENT

Lucian Goian a jucat ultimul meci oficial pe 14 martie, în finala campionatului indian, care se dispută sub formatul unui sezon regular, urmat de semifinale, între primele patru clasate, și un ultim act pentru stabilirea campioanei.

Fostul fotbalist de la Dinamo susține că un sistem asemănător ar putea fi folosit și în România, dacă situația cauzată de coronavirus nu va permite disputarea tuturor meciurilor rămase din actualul sezon.

ADVERTISEMENT

Eu cred că trebuie să așteptăm. Nu avem cum să începem. Eu sper ca situația să se remedieze și să găsim o soluție cât mai curând. Eu nu cred că o să mai vedem fotbal în următoarele 2-3 luni în România sau în Europa.

Eu aș face ca în India. Primele patru joacă între ele tur – retur, iar apoi finala. Trebuie să fie de acord toate cluburile, iar LPF și FRF să găsească o soluție.

ADVERTISEMENT

Lumea simte lipsa fotbalului. Am venit acasă și îmi lipsesc meciurile. Cred că și fotbaliștilor le este foarte greu, e o situație foarte grea”, a declarat Lucian Goian, conform Prosport.

„Vreau să mai joc un an”

Lucian Goian, ajuns la 37 de ani, admite că înțelegerea cu indienii de la Chennaiyin a expirat după sfârșitul actualului sezon, dar încă nu se gândește la retragere.

ADVERTISEMENT

O să ridic mâna în momentul în care nu o să mai pot. Nu mai am contract în India, dar vreau să mai joc un an. Sunt în vacanță acum și o să vedem ce se va întâmpla. Eu îmi doresc și cred că o să mai semnez un an în India.

Pe noi nu ne-a afectat pandemia de coronavirus în India. Doar ultimul meci l-am jucat fără spectatori”, a spus Goian.

ADVERTISEMENT