News

Lucian Mândruță a răbufnit pe Facebook după cazul Caracal: ”Acum o săptămână, am sunat și eu la 112”

31.07.2019 | 10:46
Lucian Mandruta a rabufnit pe Facebook dupa cazul Caracal Acum o saptamana am sunat si eu la 112

Alexandru Cumpănașu, unchiul adolescentei de 15 ani ucisă de Gheorghe Dincă a publicat stenograma convorbirii dintre ea și operatorii de la 112. Jurnalistul Lucian Mândruță a răbufnit și a scris pe contul de Facebook despre propria sa experiență cu serviciul de urgență 112 din Franța.

Lucian Mândruță a sunat la 112 în Franța

Alexandra Măceșanu a reușit să sune de pe telefonul criminalului la serviciul de urgență 112. De 3 ori. Polițistul de la IPJ Olt, dar și operatoarea au tratat-o cu indiferență și chiar au ironizat-o spunând că ”echipajul nu zboară” în timp ce fata plângea și îi ruga să vină să o scape. Unchiul adolescentei, Alexandru Cumpănașu a publicat întreaga stenogramă dintre Alexandra și operatoarea de la 112 și polițistul din Slatina care i-a mai spus ”să stea acolo unde e” Alexandra fiind legată și sechestrată.

Lucian Mândruță a răbufnit după crima odioasă de la Caracal și mai ales legat de conversația cu operatorii de la 112. Jurnalistul a scris pe contul de Facebook despre experiența pe care a avut-o în urmă cu o săptămână cu operatorii de la 112. Nu este vorba despre cei din România, ci din Franța.

Jurnalistul a scris pe contul de Facebook un mesaj
Jurnalistul a scris pe contul de Facebook un mesaj despre oamenii incopetenți care lucrează la 112. Sursa foto: click.ro

„Acum fix o săptămână am chemat 112 în Franța. Eram epuizat, după o zi lungă pe bicicletă, rămăsesem fără apa și aveam dificultăți să respir. Și nu mai văzusem om de vreo jumătate de oră. Am sunat. Au răspuns imediat.

– Ce probleme aveți? 

– Respir greu, mă sufoc, mă doare pieptul…

– Unde sunteți?

– Între satele Cutare și Cutare (nu știam exact, îmi aduceam aminte ultimul și destinația). Pe drum, în pădure. Nu e nimeni pe aici.

– Am înțeles. Rămânem în telefon până vine echipajul.

– Nu e nevoie, pot să aștept!

– Nu, rămânem cu dvs în telefon. Vă întindeți pe jos, vă relaxați.

– Bine, zic eu, mă întind.

După care operatorul m-a ținut de vorbă cam 4 minute. Când am auzit prima sirenă. Repet: eram în creierii munților. În 4 minute a venit prima mașină. În 8 a doua. În 12 minute a venit elicopterul cu medicul (cele două ambulanțe aveau doar asistenți). Bun. Am lăsat bicicleta la una dintre ambulanțe, celalaltă m-a dus la un spital pentru analize. A doua zi m-am întors după bicicletă și am intrat în vorbă cu doamna care ajunsese prima la mine. Așa am aflat că nu era de meserie medic și nici măcar asistent. Era voluntar SMURD (mă rog, Pompiers-Sapeurs se numește la ei). Avea în grijă o mașină de intervenție a satului, cu care se deplasa împreună cu alt voluntar. Știa să îngrijească răniți, dar și să stingă incendii de pădure. Avea un curs de prim ajutor. Și nu primea bani pentru asta.”, a povestit Lucian Mândruță.

Lucian Mândruță spune că operatorii 112 sunt nepăsători

Jurnalistul spune că femeia care a venit prima în ajutor nici măcar nu era medic sau asistentă, era un simplu voluntar. „Era pur și simplu un om căruia îi păsa de alții și care acceptă să aibă la ea tot timpul un telefon pe care putea fi sunată oricând să se ducă să dea o mână de ajutor.”, a mai scris Lucian Mândruță pe contul de Facebook.

De asemenea, Lucian Mândruță se întreabă câți oameni din țara noastră ar face așa ceva. „Acum spuneți-mi câți oameni de genul asta va imaginați că există în Caracal? În Olt? În Olt, Dolj, Vaslui, Constanța, etc.? Să presupunem că avem bani de mașină aia din sat. Câți oameni ar face ceva atât de important pentru semenii lor, gratis, din inimă?”, a mai spus jurnalistul.

În România nici măcar oamenii care sunt plătiți să ne salveze și să se protejeze de infractori nu fac nimic. Lucian Mândru nu este mândru că este… român și spune în încheiere că ”rușinea e un cuvânt mai bun”.