Life

Lucian Mîndruță dă de pământ cu Cristi Puiu după discursul anti-mască de la TIFF: „Mă simt jignit”

10.08.2020 | 15:34
Lucian Mindruta da de pamant cu Cristi Puiu dupa discursul antimasca de la TIFF Ma simt jignit
ADVERTISEMENT

Lucian Mîndruță a dat de pământ cu regizorul Cristi Puiu după discursul anti-mască de la TIFF. Acesta l-a criticat și l-a acuzat că a pus vânzarea filmului său deasupra sănătății oamenilor, lucru care i-a provocat revoltă.

Lucian Mîndruță, critic la adresa lui Cristi Puiu

Jurnalistul a comentat în termeni duri afirmațiile pe care le-a făcut Puiu, amintind de Revoluție și susținând că românii fac tot ce le cer autoritățile, fără să gândească înainte.

ADVERTISEMENT

„Cristi Puiu: ‘Dacă vă spun ăștia să mergeți în mâini o să mergeți. La Eroilor!’. Nu, Cristi. Dacă îmi spun să merg în mâini, ca ordin, fără pic de rațiune, fără niciun motiv, doar de dragul de a da un ordin, te asigur că nu îl execut.

Eu respect ce are în spate știința. Și nu o fac pentru mine, care poate scap de boala asta, ci ca să n-o dau și altora, inclusiv mamei mele. De aia s-a enervat lumea pe tine pe facebook, Cristi. Pentru că tu ai pus mai sus experiența de a-ți vedea filmul de sănătatea oamenilor. Și nu, nu e”, este mesajul lui Mîndruță.

ADVERTISEMENT

„Arta vine după supraviețuire, după sănătate, nu înaintea ei”

„Filmul e artă și arta vine după supraviețuire, după sănătate, nu înaintea ei. Așa e piramida aia a cineastului Maslow. Alminteri, eu mă simt jignit de această formulă: “Dacă vă spun ăștia”.

Nu pentru că îmi spun ăștia pun mască în interior. Ci pentru că îmi spun eu. Tot așa cum îmi spun c-aș putea să mă uit la filmele tale pe laptop, și nu într-o sală.

ADVERTISEMENT

Sigur, atunci când o să faci ceva în care binele învinge, nu ca în viața reală”, a completat gazetarul pe Facebook.

Discursul anti-mască pe care l-a avut regizorul la Cluj a fost aplaudat de mulțimea prezentă la festivalul de film, însă pe rețelele de socializare lumea s-a împărțit în două.

ADVERTISEMENT