Alegeri 2024

Lucian Romașcanu, avertisment pentru PNL privind data prezidențialelor. „Înțelegerea e înțelegere”

Romașcanu, despre disputa cu liberalii privind prezidențialele. „Dacă nu se țin de cuvânt, e un semnal prost pentru viitorul politic al PNL”
21.06.2024 | 17:43
Lucian Romascanu avertisment pentru PNL privind data prezidentialelor Intelegerea e intelegere
Romașcanu spune că se așteaptă ca PNL să dea dovadă de „onoare” în privința calendarului prezidențialelor / Foto: Facebook, Lucian Romașcanu
ADVERTISEMENT

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a vorbit, vineri, despre alegerile prezidențiale, context în care a spus că se așteaptă ca liderul PNL să fie un „om de onoare” și liberalii să „respecte înțelegerea” privind calendarul scrutinului prezidențial.

PSD se așteaptă la „onoarea” liberalilor

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat, vineri, că partenerii de coaliție, liberalii, ar demonstra să fie „lipsiți de onoare”, dacă nu-și vor respecta „angajamentul” privind calendarul alegerilor prezidențiale. Romașcanu a făcut aceste declarații în contextul în care, după negocierile eșuate ale PSD-PNL de miercuri, joi liderii Coaliției au negociat o variantă de lucru în care primul tur să aibă loc la 15 septembrie sau la 29 septembrie.

ADVERTISEMENT

Inițial, cele două partide au convenit ca alegerile prezidențiale să fie în septembrie dar ulterior PNL a declarat că vrea să le mute spre sfârșitul anului, în noiembrie sau în decembrie, invocând mai ales că un scrutint desfășurat în septembrie al bulversa începutul anului școlar și că cetățenii nu ar avea destul timp să se informeze cu privire la candidați și la procesul electoral, argumente respinse de social-democrați.

„Avem și candidați, avem de toate și avem chiar și o dată a alegerilor, dată agreată și votată în forurile ambelor partide, acea dată fiind septembrie. Inițial se spune 15, 29, dar oricum septembrie. Domnul Ciucă e un om de onoare, a fost militar până la cel mai înalt grad, nu cred că nu-și va respecta angajamentul. Inițial era 15, acum sunt aceste discuții dacă să fie 15 sau 29. O să discutăm marți, că avem minivacanța aceasta, și cred că marți vom avea decizia finală între 15 sau 29, urmând să fie Hotărârea de Guvern în următoarea ședință de Guvern. Nu e complicat cum apare la televizor”, a declarat Lucian Romașcanu la B1TV.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al PSD a spus și că premierul Marcel Ciolacu este cea mai bună variantă a social-democraților pentru prezidențiale, „rămâne să vrea și dumnealui și eu cred că-și va asuma acest lucru”.

„Înțelegerea e înțelegere”

Lucian Romașcanu a comentat și agrumentele lui Nicolae Ciucă cu privire la afectarea începutului școlilor cu un scrutin în septembrie, spunând că și la data vechii înțelegeri, „și în februarie-martie, școlile tot atunci erau”, insistând că „înțelegerea e înțelegere”.

ADVERTISEMENT

„Avem o înțelegere și politică fără onoare înseamnă că nu mai facem politică, facem altceva. Deci avem alegeri în septembrie, domnul Ciucă e pe toate ecranele din perioada respectivă spunând acest lucru. Urmează ca marți să decidă dacă e 15 sau 29. Nu există varianta de a nu fi de onoare, că nu ne putem permite să dăm cu piciorul la tot ce am construit, și la stabilitate, și la dezvoltare. Dacă nu se țin de cuvânt, e un semnal extrem de prost pentru tot viitorul politic al PNL și nu cred că se va întâmpla acest lucru”, a declarat Lucian Romașcanu.

De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”