News

Lucian Romaşcanu îl acuză pe Dacian Cioloş în scandalul Roşia Montana: “Guvernul său e guvernul cu multe miliarde de euro pe minus”

Purtătorul de cuvânt al PSD îl acuză pe fostul premier Dacian Cioloş că e responsabil pentru despăgubirile pe care România ar urma să le plătească Roşia Montana Gold Corporation.
06.02.2024 | 11:32
Lucian Romascanu il acuza pe Dacian Ciolos in scandalul Rosia Montana Guvernul sau e guvernul cu multe miliarde de euro pe minus
Lucian Romaşcanu i-a răspuns dur lui Dacian Cioloş în scandalul Roşia Montana Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Până la sfârşitul acestei săptămâni este aşteptată o decizie a Curţii de Arbitraj în procesul pe care Roşia Montana Gold Corporation i l-a intentat statului român. Există riscul ca statul român să fie nevoit să plătească despăgubiri de două miliarde de euro.

Deciziile luate de USR aduc argumente avocaţilor Roşia Montana să câştige procesul, acuză Romaşcanu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vizavi de acest posibil verdict, că s-a obişnuit să-i vină nota de plată pentru “tâmpeniile altora”, referindu-se la deciziile luate în timpul guvernării lui Dacian Cioloş.

ADVERTISEMENT

Cioloş a contraatacat, acuzând că “Roşia Montană este o afacere PSD”, însă actualul lider al REPER a primit imediat o replică dură din partea purtătorului de cuvând al PSD, Lucian Romaşcanu. “Este o minciună. Ca să tăiem elanul din prima, domnul Cioloș a încheiat mandatul de premier sub titulatura de ‘Ministrul Zero’.

Acum vedem, după toate deciziile luate, că este cu minus.. cu minus mulţi bani. Eu îmi doresc în continuare să avem un verdict, nu ştiu dacă favorabil, dar cu o sumă care să reflecte investiţia pe care a făcut-o Roşia Montana, nu tot ce ar putea dumnealor să ceară acolo.

ADVERTISEMENT

Nu ştiu dacă ar putea fi bănuiţi de lipsă de inteligenţă… Poate că a fost altceva acolo. Toate deciziile pe care le-au luat, le-au luat parcă în direcţia de a le da argumente avocaţilor celor de la Roşia Montana în a câştiga acest proces. Prima chestiune a fost acea introducere, în ultima zi de mandat, pe lista indicativelor UNESCO a Roşiei Montana, de către Corina Şuteu, un lucru făcut fără consultarea colegilor din guvern, fără să ia avize”, a afirmat Lucian Romaşcanu.

El a explicat că după aceea, în timpul guvernării Orban, PSD a propus întreruperea procedurii de înscriere în UNESCO, până la judecarea pe fond şi obţinerea unei decizii a Curţii de Arbitraj, însă USR a insistat şi a pus presiune pe continuarea procesului.

ADVERTISEMENT

“Ca o concluzie la acest proces de rele intenţii care s-au întâmplat în guvernarea României este că avem, sper să nu, dar se vorbeşte de două miliarde, mai avem un miliard plus TVA de la vaccinuri, mai avem câteva milioane bune pe Cuminţenia Pământului, deci guvernul Cioloş nu e guvernul zero, e guvernul cu multe miliarde cu minus”, a mai punctat Lucian Romaşcanu.

Anterior, PSD a transmis într-un comunicat că Dacian Cioloş a ştiut că va afecta interesele României şi îl acuză de subminarea economiei naţionale. De asemenea, social-democrații au acuzat și USR, dar și pe foștii miniștri din Guvernul Cîțu, care nu au fost de acord cu retragerea dosarului Roşia Montana de la UNESCO.

ADVERTISEMENT

“Sunt convins că toate documentele  care vor arăta implicarea extrem de toxică a guvernului Cioloş şi a guvernului Orban, în această speţă, vor fi făcute publice”, a concluzionat Lucian Romaşcanu.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Și-a luat bagajele și a plecat: decizia lui Radu Drăgușin, la o lună...
Și-a luat bagajele și a plecat: decizia lui Radu Drăgușin, la o lună de la transferul la Tottenham
Medic român, anchetat în UK pentru ce le făcea băieților în cabinet, pentru...
Medic român, anchetat în UK pentru ce le făcea băieților în cabinet, pentru „plăceri sexuale”. Acum lucrează în România
Reacția lui Ilie Dumitrescu atunci când a văzut o poză recentă cu unica...
Reacția lui Ilie Dumitrescu atunci când a văzut o poză recentă cu unica lui fiică
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
LIDL retrage mai mulţi biscuiţi care pot conţine metal. Au fost vânduţi în...
LIDL retrage mai mulţi biscuiţi care pot conţine metal. Au fost vânduţi în magazinele din toată ţara
„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple....
„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple. Ce ar trebui să faceți dacă se udă telefonul, de fapt?
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
Despărțirea momentului în showbizz. Unul dintre cele mai frumoase cupluri s-a destrămat
Despărțirea momentului în showbizz. Unul dintre cele mai frumoase cupluri s-a destrămat
Cătălin Măruţă a răbufnit: Este o bazaconie, este o mare tâmpenie fără sens
Cătălin Măruţă a răbufnit: Este o bazaconie, este o mare tâmpenie fără sens
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Mihai Onilă, desfigurat după 39 de zile de post cu apă! Artistul pare...
Mihai Onilă, desfigurat după 39 de zile de post cu apă! Artistul pare mai bătrân cu 25 de ani și este de nerecunoscut. În această perioadă nu a mâncat nimic
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă...
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă e prezent și studentul ucis în accidentul de la 2 Mai
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care...
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care nimeni nu se aștepta