Alegeri 2024

Lucian Romașcanu tranșează susținerea PSD pentru Mircea Geoană. „A spus că nu are nevoie de sprijinul partidului”

Romașcanu, despre varianta Geoană susținut de PSD la prezidențiale. „Partidul nu a fost solicitat să-i acorde sprijin electoral”
25.06.2024 | 17:10
Lucian Romascanu transeaza sustinerea PSD pentru Mircea Geoana A spus ca nu are nevoie de sprijinul partidului
Romașcanu spune că este „destul de greu ca Geoană să fie asumat cu un candidat independent” / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a comentat, marți, afirmația lui Marcel Ciolacu potrivit căreia Mircea Geoană „nu e din afara partidului, a fost preşedintele PSD, cred că cel mai longeviv până la mine”. Romașcanu a precizat PSD nu a fost socitat să-i acorde sprijin electoral adjunctului NATO.

„Destul de greu să fie asumat cu un candidat independent”

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a comentat, marți, după ședința de coaliție privind calendarul alegerilor prezidențiale, afirmația liderului social-democrat, Marcel Ciolacu, potrivit căreia Mircea Geoană „nu e din afara partidului, a fost preşedintele PSD, cred că cel mai longeviv până la mine, preşedinte al PSD”.

ADVERTISEMENT

Lucian Romașcanu a răspuns că Mircea Geoană a fost președinte al social-democraților, este un politician „destul de greu să fie asumat cu un candidat independent” dar că nu i s-a cerut PSD să îl sprijine pe adjunctul secretarului general al NATO la alegerile prezidențiale

„A spus că nu nu este străin, tocmai pentru a limita un pic discursul de independent al domnului Geoană, ăsta a fost sensul celor spuse de domnul Ciolacu. Nu există nici sabotaj, nu există nimic, domnul Geoană este un om politic, fost preşedinte al PSD, a înfiinţat un partid politic, destul de greu să fie asumat cu un candidat independent. PSD nu a fost solicitat să îi acorde un sprijin electoral domnului Geoană, Până în acest moment, domnul Geoană însuşi a spus că nu are nevoie de sprijinul PSD, deci lucrurile cam aici sunt în acest moment”, a declarat Romașcanu.

ADVERTISEMENT

Ciolacu: „Nu am avut o discuţie, de câţiva ani, cu domnul Geoană”

În urmă cu două săptămâni, Marcel Ciolacu declara, în legătură cu o variantă Mircea Geoană ca candidat al social-democraților la alegerile prezidențiale: „Nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment şi nici eu, personal, nu am avut o discuţie, de câţiva ani, cu domnul Mircea Geoană, pentru o astfel de eventualitate. Este normal să nu am ce să răspund la această întrebare”. 

De partea sa, Lucian Romașcanu a subliniat că Marcel Ciolacu se află în cea mai bună poziție, ca președinte al PSD, și este cel mai bine plasat dintre candidați. Romașcanu a explicat și de ce Ciolacu nu a făcut încă o declarație cu privire la o candidatură la Cotroceni.  „Este o chestiune de respect politic ca întâi să avem toate treburile, negocierile, discuţiile asumate în primăvară confirmate în acest moment, după care va veni şi momentul deciziei candidatului”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

ADVERTISEMENT

Întrebat și în legătură cu șansele social-democraților de a câștiga alegerile prezidențiale (al căror calendar nu se știe încă), Lucian Romașcanu a răspuns:„S-a schimbat modul în care oamenii percept performanţa la guvernare a PSD. Avem toate argumentele să propunem un candidat de succes şi în comparaţie cu candidaţii de dreapta de până acum”.

 

De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Viața la bloc. Spațiul vânat de toți locatarii. Regulile sunt stricte
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”