Sport

Dezvăluiri incredibile despre Lucian Rusandu, arbitrul care a distrus meciul FCSB – Farul: ”Un adversar mi-a rupt piciorul, iar el nu a dat nimic”

Arbitrul Lucian Rusandu a fost ”eroul negativ” al duelului dintre FCSB și Farul, din prima etapă a play-off-ului. Centralul le-a refuzat ”marinarilor” un penalty și a acordat două cartonașe galbene în aceeași fază.
16.03.2022 | 13:12
Dezvaluiri incredibile despre Lucian Rusandu arbitrul care a distrus meciul FCSB  Farul Un adversar mia rupt piciorul iar el nu a dat nimic
Arbitrul central Lucian Rusandu le-a refuzat celor de la Farul Constanța un penalty, apoi l-a eliminat pe Damien Dylan Dussaut pentru două faulturi comise în aceeași fază în meciul cu FCSB. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Oficialii Farului Constanța, în frunte cu Gică Hagi, au acuzat în termeni duri maniera de arbitraj a lui Lucian Rusandu, la capătul disputei din prima etapă din play-off-ul campionatului. Centralului i se aduc acuzații cel puțin la fel de grave și din trecut.

Un fotbalist îl arată cu degetul pe Lucian Rusandu: ”Ăsta nu are ce căuta în fotbal”

Lucian Rusandu are o manieră personală de a interpreta fazele de joc, iar acest lucru s-a văzut și în meciul FCSB – Farul Constanța 2-0, din prima etapă a fazei play-off în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Pe centralul originar din Sfântu Gheorghe l-au ”consacrat” de-a lungul timpului câteva decizii care aproape au distrus cariere. Ionuț Mihălăchioaie, fotbalist cu 200 de meciuri în eșaloanele inferioare ale țării a povestit câteva momente pe care le-a trăit în partide arbitrate de Rusandu.

Unul dintre acestea s-a petrecut în 2016, într-un meci Foresta Suceava – Juventus București. După o intrare brutală a unui adversar, apărătorul de bandă a suferit o accidentare cumplit. Rusandu nu a acordat nici măcar lovitură liberă.

ADVERTISEMENT

”A intrat un adversar la picioarele mele și m-a aruncat pe zgură. Mi-a rupt ligamentul și meniscul, iar Rusandu nu a dat nici măcar fault. Arbitrul îmi spunea tot mie: «Hai sus, hai la treabă!».

Are un stil de nici nu se uită la tine. M-am ridicat, am reintrat, dar după câțiva pași nu mi-am mai simțit piciorul. M-am prăbușit, apoi au început durerile”, a rememorat fotbalistul, pentru GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Mihălăchioaie a fost transportat de urgență la spital, iar la finalul jocului s-a întors la stadion, cu piciorul în ghips, pentru a-i cere socoteală arbitrului.

”Eram supărat că nu dăduse nici măcar fault. I-am zis: «Eu ce fac acum? Mie cine-mi plătește salariul? Sunt în ghips». Știți cum e cu jucătorii de la Liga 2, sunt buni doar când sunt sănătoși, apoi nu-i mai bagă nimeni în seamă. 

ADVERTISEMENT

El mi-a răspuns: «Nu mă interesează. Așa am văzut eu.». Arbitrul acesta nu are ce căuta în fotbal”, a mai spus Mihălăchioaie, pentru sursa citată.

Trei ani mai târziu a dat roșu direct pentru o ținere de tricou

Ionuț Mihălăchioaie și centralul Lucian Rusandu avea să se reîntâlnească în 2019 într-un amical între Aerostar Bacău, unde evolua apărătorul, și Sepsi Sfântu Gheorghe. Fotbalistul își amintește cum a fost eliminat, primind direct cartonaș roșu, la o fază banală de joc.

”Eram la Aerostar și jucam un amical cu Sepsi la Sfântu Gheorghe, pe terenul sintetic. Rusandu era arbitru. Am intrat pe teren după pauză și imediat am bătut un aut. Am executat greșit, arbitrul a dat mingea lui Sepsi, au bătut repede, iar eu am tras de tricou un adversar. Rusandu mi-a dat roșu direct! 

Am rămas cu gura căscată. Am început să urlu la el: «Bă, tu ești sănătos la cap?». Mi-a zis doar: «Cu tine nu am ce vorbi!» Asta a fost tot, n-am înțeles nici până azi ce a fost în mintea lui”, a mai povestit Mihălăchioaie.

ADVERTISEMENT