Fotbal intern

Lucian Sânmărtean a povestit cum s-a certat cu antrenorul: “Acum ai nevoie de mine?”

01.09.2018 | 10:30
Lucian Sanmartean a povestit cum sa certat cu antrenorul Acum ai nevoie de mine

Unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti ai generaţiei sale, Lucian Sânmărtean nu şi-a atins niciodată potenţialul, în special din cauza accidentărilor. Ajuns acum la 38 de ani şi retras din activitate, “magicianul” şi-a amintit şi de capriciile pe care le-a făcut la începutul carierei, când s-a certat cu unul dintre cei mai mari antrenori cu care a colaborat, Alberto Malesani.

Cei doi au lucrat împreună la Panathinaikos Atena, unde Malesani l-a trecut pe bancă pe Sânmărtean. “Când a venit la echipă a fost singurul care a văzut potenţialul meu de jucător. Am avut o perioadă de pregătire foarte bună, am avut câteva meciuri în Italia, au fost ceva scouteri să mă vadă, ne pregăteam pentru play-off-ul Ligii Campionilor. Am jucat foarte puţin în pregătire şi, la un meci cu AS Roma, am avut o răbufinire. Am intrat în ultimele 5 minute şi am avut o ieşire în decor, după care m-a exclus din lot. Pe bună dreptate, pentru că mi-a zis că nu sunt un jucător de echipă şi echipa nu are nevoie de cazuri de genul”, a povestit Sânmărtean, la Telekom Sport.

Cum s-a certat Sânmărtean cu antrenorul de la Panathinaikos

Fostul mijlocaş al lui FC Vaslui şi FCSB a povestit apoi că a fost rugat de Malesani să revină pe gazon: “Au trecut şase etape, nu reuşeau să câştige, jucătorii l-au implorat să mă ia înapoi, s-au dus la club, el a venit, ”domle’, avem nevoie, hai înapoi!” Şi am zis: ”acum ai nevoie de mine, după ce m-ai pus două luni să stau? Nu, sunt accidentat”. Sau cine ştie ce am zis, ceva de genul. Şi aşa s-a încheiat nebunia cu Malesani. Chiar avusesem o discuţie cu Paul Papp, s-a întâlnit cu Malesani când era în Italia şi l-a întrebat: ”Aa, Lucian, mare fotbalist, dar problematic ca şi caracter”, a mai declarat Sânmărtean.

Acum, Lucian Sânmărtean încearcă să-l ajute pe Denis Alibec, un jucător care la rândul său are un caracter puternic, să evite greşelile pe care le-a făcut în carieră. Am discutat foarte mult cu el, l-am sunat, i-am explicat. Chiar m-a întrebat ce să facă în situaţia în care este. Şi i-am zis, copile, am făcut aceleaşi greşeli ca şi tine. Încearcă să iei lucrurile mai uşor, mai calm, încearcă să fii mai liniştit dacă poţi. Încearcă să-ţi vezi propriul interes, încearcă să te aliniezi la ceea ce se cere la FCSB. Pentru că dacă nu faci asta la FCSB, te excluzi. Dar este un tip capricios, talentat, care crede în el foarte mult. I se părea că toată lumea e nedreaptă cu el, a explicat Lucian Sănmărtean, la momentul transferului lui Denis Alibec la Astra.

Lucian Sănmărtean şi-a pus ghetele-n cui în luna iulie a anului 2018, după ce ultima dată a jucat pentru FC Voluntari. Pe parcursul carierei, fostul internaţional român a jucat pentru Gloria Bistriţa, Panathinaikos, FC Utrecht, Gloria Bistriţa, FC Vaslui, FCSB, Ittihad, Pandurii Târgu Jiu, Taawon şi FC Voluntari. La echipa naţională a României a debutat pe 20 noiembrie 2002 şi a bifat 21 de prezenţe sub tricolor.