Fotbal intern

Povestea revenirii lui Sânmărtean în Liga 1. “La început a fost o glumă!”

Lucian Sânmărtean a semant cu FC Voluntari după trei luni de antrenamente cu această echipă, dar fotbalistul a aşteptat până în ultimul meoment să îşi găsească o echipă în străinătate.
23.11.2017 | 18:13
Povestea revenirii lui Sanmartean in Liga 1 La inceput a fost o gluma
ADVERTISEMENT

Lucian Sânmărtean, 37 de ani, a revenit în fotbalul românesc deşi a mărturisit că intenţionează să reunţe la activitatea de fotbalist după ce a plecat de la Al Taawoun. Însă cunoscut ca un om care se pregăteşte profesionist şi la vârsta pe care o are acum, totuşi fostul internaţional a mai încercat până în ultima clipă să îşi găsească o echipă în străinătate, mai ales că se afla din postura de jucător liber de contract.

Dar până atunci Sănmărtean avea nevoie să se pregătească undeva în mod organizat, deoarece trebuia să îşi menţină condiţia fizică pentru a putea fi apt de efort. Astfel că fostul internaţional a apelat la bunul său prieten Claudiu Niculescu, cel pe care l-a rugat să îi permită să se antreneze sub comanda sa cu FC Voluntari.  Însă la vremea respectivă dei doi nici nu au luat în calcul posibilitatea ca jucătorul de 37 de ani să joace la gruparea ilfovenilor.

ADVERTISEMENT

“Lucian Sănmărtean s-a ţinut de cuvânt!”

Managerul general al ilfovenilor, Dan Leasă a povestit pentru FANATIK.RO cum de a fost posibil ca Lucian Sănmărtean să semneze cu FC Voluntari. Tot ce părea la un moment dat o glumă s-a transformat în realitate. Acum vreo trei luni Lucian Sănmărtean a discutat cu Claudiu Niculescu şi au convenit să se antreneze la noi. Apoi Claudiu si cu mine ne-am gândit dacă nu ar fi bine să încercăm să îl convingem noi pe Sănmărtean să joace la Voluntari. Îl vedeam al antrenamente şi simţeam că ne poate ajuta.

Aşa că noi am trecut la treabă şi am început să îl tatonăm pe Lucian. Însă el a fost foarte sincer cu noi şi ne-a spus de la început  în faţă cum stau lucrurile. Cu toate că noi ştiam că el mai este dorit şi de alte echipe din Liga 1, totuşi ne-a asigurat că Voluntari este prima lui variantă. Dar noi eram prima lui variantă, doar dacă nu îşi găsea un contract în străinătate.

ADVERTISEMENT

Ne-a spus în faţă că el îşi doreşte să îşi mai caute o ultimă echipă în străinătate. Ne-a zis clar că dacă nu îşi găseşte ceva afară, atunci semnează cu noi. Şi s-a ţinut de cuvânt. Eu mă bucur că Lucian a semnat cu noi şi nu mai este problema mea cum o să joace el cu Cernat. E treaba lui Caludiu Niculescu cum le găseşte locul la amândoi în echipă”, a încheiat Leasă.


Tags: