Fotbal intern

Lucian Sănmărtean a semnat cu FRF! Ce post va ocupa fostul internaţional. “Exemplu pozitiv!”

06.09.2018 | 11:55
Lucian Sănmărtean şi Răzvan Burleanu. Fostul mijlocaş central a semnat cu FRF

Lucian Sănmărteam a semnat cu FRF, după ce în vară a anunţat că renunţă la cariera de jucător profesinist de fotbal. Fostul internaţional român va ocupa postul de manager sportiv al loturilor naţionale de juniori, iar anunţul a fost făcut de Mihai Stoichiţă înaintea meciului România – Muntemegru, care se va fisputa vineri, 7 septembrie, de la ora 21.45, pe stadionul “Ilie Oană” din Ploieşti.

Directorul tehnic al FRF (Federaţiei Române de Fotbal), Mihai Stoichiţă a anunţat că Lucian Sănmărtean s-a înţeles cu Răzvan Burleanu pentru a ocupa postul de manager sportiv al loturilor naţionale de juniori, la fel cum s-a întâmplat în trecut cu Mirel Rădoi şi Adi Mutu. Mai mult, Stoichiţă a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului internaţional român în vârstă de 38 de ani.

Lucian Sănmărtean a semnat cu FRF

”Așa este, Lucian Sânmărtean este noul manager sportiv al loturilor naționale de juniori. Așa cum am procedat și cu Mirel Rădoi și cu Adrian Mutu, așa este acum și cu Lucian, pentru că mi se pare cinstit să le asigurăm continuitate în fotbal marilor sportivi. Lucian a intrat și la școala de antrenori, s-a înscris la Licența B și va continua, la fel ca ceilalți, tot în tehnic. Însă, astfel de oameni reprezintă exemple pozitive pentru cei care-și formează noi cariere de fotbalist. Lucian este un băiat care-mi dă mesaje, ’ce să mai fac?’, ’unde să mă mai duc’, unde să mă mai împart’. Asta, deși are două zile”, a spus Mihai Stoichiță la o emisiune tv.

“Magicianul” a adunat 21 de selecţii la naţionala României

În vârstă de 38 de ani, Lucian Sănmărtean s-a retras din cariera de jucător profesionist pe 1 iulie 2018, după ce ultima dată s-a aflat sub contract cu FC Voluntari. Mijlocaşul central a debutat la echipa naţională a României pe 20 noiembrie 2002 şi a adunat 21 de selecţii sub tricolor. Lucian Sănmărtean a avut 11 selecţii şi la U21, unde a înscris un gol.

Pe parcursul carierei, Lucian Sănmărtean a jucat la echipe precum FC Voluntari, Taawon, Pandurii Târgu Jiu, Ittihad, FCSB, FC Vaslui, Gloria Bistriţa, FC Utrecht şi Panathinaikos. Mijlocaşul central a adunat 195 de meciuri în Liga 1 Betano, unde a înscris 19 goluri şi a oferit 54 de pase decisive. Lucian Sănărtean a evoluat şi în cinci partide în Champions League şi a dat un gol, iar în Europa League a bifat 18 meciuri, a înscris un gol şi a dat o pasă decisivă.

Lucian Sănmărtean a câştigat două titluri cu FCSB

Lucian Sănmărteam a câştigat două titluri cu FCSB (2013-2014, 2014-2015), dar şi o Cupă a României (2014-2015). A fost numit fotbalistul anului 2014. În 2004 a câştigat cu Panathinaikos Cupa Greciei şi a câştigat titlul. Mijlocaşul central a făcut parte din lotul echipei naţionale a României de la Campionatul European 2016.

Mirel Rădoi, fostul manager sportiv al echipei naţionale a României U21, l-a înlocuit cu Daniel Isăilă pe banca tehnică a tricolorilor mici în pauza competiţională din vară. Daniel Isăilă a ales să semeneze cu Al Hazem, deşi se află în lupta pentru calificarea la Campionatul European 2019 cu România U21.