Fotbal intern

Lucian Sânmărtean a vorbit pentru Fanatik despre oferta CSA Steaua: „Sunt interesat!” Exclusiv

26.02.2021 | 11:12
Lucian Sanmartean a vorbit pentru Fanatik despre oferta CSA Steaua Sunt interesat Exclusiv
ADVERTISEMENT

Lucian Sânmărtean a vorbit în premieră pentru site-ul nostru despre oferta din partea CSA Steaua și a recunoscut că este interesat de propunerea primită de la George Ogăraru.

„Magicianul” a oferit un amplu interviu pentru FANATIK, în care a vorbit despre Octavian Popescu, despre plecarea lui Dennis Man și căpitanul Florin Tănase, dar în care a abordat și oferta primită din partea lui Ogăraru de a colabora cu CSA Steaua.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al Stelei, George Ogăraru a anunțat revenirea lui Lucian Sânmărtean în Ghencea, însă lucrurile nu sunt încă rezolvate din punctul de vedere al bistrițeanului.

Lucian Sânmărtean a vorbit despre oferta CSA Steaua: „În momentul în care se va concretiza ar fi foarte drăguț!”

Lucian Sânmărtean aproape de o revenire în Ghencea?

– E prea devreme deocamdată. Da, sunt interesat, dar vedem! Până se va materializa mai sunt ceva discuții. Deocamdată e doar la stadiul de discuții, nicidecum la stadiul de a se concretiza. În momentul în care se va concretiza ar fi foarte drăguț, dacă nu, eu va trebui să caut ceva soluții pentru copilașii mei.

ADVERTISEMENT

E vorba despre o colaborare între „Școala de Fotbal Lucian Sânmărtean” și apartenența de CSA Steaua. Fiindcă am nevoie de continuitate pentru copiii care vin la noi la 13-14 ani. Fiindcă nu avem posibilitatea să îi ducem mai departe, deoarece noi ne ocupă doar de inițiere și formare. Ne căutăm un partener care să fie aproape de ceea ce ne dorim noi pentru copii: excelență în educație și în sport.

Ce planuri mai are Lucian Sânmârtean legate de fotbal?

– Momentan sunt analist Eurosport și sunt și la federație, aceeași meserie: de a sta cu copiii, de ai antrena, deci lucrurile pentru mine merg într-o direcție bună, chiar și în contextul pandemiei. Fac ceea ce îmi place și ce știu. Sunt implicat în foarte multe proiecte și mai am multe planuri. De muncă este întotdeauna!

ADVERTISEMENT

Lucian Sânmărtean: „Am ajuns la un consens cu George Ogăraru”

Ce părere ai despre proiectul CSA Steaua?

– Deocamdată am avut doar o discuție de principiu. Până se pun la punct toate detaliile mai durează. Ne-am întâlnit doar din postura de foști jucători de fotbal, fiindcă el se aliniază și noi la rândul nostru ne aliniem la principii de viața sănătoasă pentru acești copii. Mai ales că punem pe primul loc educația copiiilor, înainte de a ieși mari sportivi. Am ajuns la un consens. Să vedem dacă lucrurile se pot materializa.

Altfel rămâne doar la stadiul de discuție și cam atât. E prematur, e prea devreme ca să iau o decizie. Mi-a plăcut modul lui de-a își exprima punctul de vedere. El clar se aliniază la ceea ce ne dorim noi pentru copiii noștri și acum să vedem dacă totul se va încheia cu bine. Nu e nimic scris sau bătut în cuie. Repet, a fost o simplă discuție.

ADVERTISEMENT

Crezi că CSA poate promova în Liga 2 și apoi în Liga 1?

– Orice se poate întâmpla! Au manageri buni, o echipă bună, antrenor bun și la nivel de lot lucrurile stau la fel de bine. A venit și George Ogăraru acum și lucrurile tind să meargă pe drumul cel bun. Mi-ar plăcea să îi văd promovând! Duelurile vor fi foarte interesante. Trebuie însă liniște financiară și la nivel de bancă tehnică. Le doresc multă baftă.

„Nu cred însă că domnul Becali se poate alinia la ceea ce vor cei de la CSA Steaua!”

Cum crezi că se va soluționa conflictul dintre Becali și Armată?

– Orice război are și partea lui de final! Sincer îmi doresc să ajungă la o înțelegere. Dacă se vor lăsa la o parte orgoliile și certurile acestea interminabile, se poate ajunge la un consens. Se poate ajunge la idei comune, să joace ambele echipe pe Ghencea, pentru că este „Templul fotbalului românesc” și acolo au fost cele mai mari performanțe pentru Steaua. Dacă sunt dibaci, cred că orice se poate rezolva. Dacă își doresc cu adevărat! Ambele echipe pot coexista fără probleme.

Nu cred însă că domnul Becali se poate alinia la ceea ce vor cei de la CSA Steaua. Eu cred că sunt două entiăți deja separate! Gigi Becali bagă foarte mulți bani la echipă și și-a creat propria identitate și atunci e destul de greu ca cele două cluburi să colaboreze atât de ușor. Orice discuție însă ar trebui finalizată în interesul fotbalului românesc. Sunt oameni deștepți în ambele tabere și nu cred că nu se poate ajunge la o soluție.

  • 2014-2015 e sezonul în care Lucian Sânmărtean a evoluat în Ghencea
  • 9 ani a jucat George Ogăraru la Steaua București și FCSB: 1998-2006 și 2008-2009
ADVERTISEMENT